• DOLAR 32.596
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2504.473
  • ...
Gazze`de Şehid Sayısı 2 Bin 102`ye Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref el-Kudra, yaptığı açıklamada, Terör rejimi israilin Gazze`nin orta kesimlerinde yer alan Deyr el-Belah kentinde Ebu Medin ailesinin evini hedef alması sonucunda, Nesrin İbrahim Ahmed ve Suheyr Abdulkerim Ebu Medin isimli 2 kişinin yaşamanı yitirdiğini belirtti.

Kudra, israil savaş uçaklarının Gazze`nin güneyinde yer alan Er-Rimal Mahallesinde hedef aldığı binada da 19 kişinin yaralandığını ve acil yardım ekiplerinin, yıkılan 11 katlı bina ve çevresinde oluşan enkazda arama-kurtarma çalışmaları başlattığını ifade etti.

Filistin Sağlık Bakanlığından alınan bilgilere göre, siyonist israilin Gazze`nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti. Böylece saldırıların başladığı 7 Temmuz`dan bu yana ölenlerin sayısı 2 bin 102`ye, yaralı sayısı ise 10 bin 616`ya çıktı.

Ben Gurion`a füze saldırısı

Hamas`ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Ben Gurion Havalimanı`nı yerel yapım füzeyle vurduğunu bildirdi.

Kassam Tugayları`ndan yapılan yazılı açıklamada, "Tel Aviv`e 15 kilometre uzaklıktaki Ben Gurion Havalimanı, yerel yapım M75 tipi füzeyle hedef alındı" denildi.

Terör rejiminden henüz olaya ilişkin açıklama yapılmadı.

Hamas Resmi Sözcüsü Sami Ebu Zuhri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Hamas, Filistin halkının taleplerini gerçekleştirmeyi içeren her türlü gerçekçi öneriyi değerlendirecektir" denildi.

Ebu Zuhri açıklamasında, "Direniş, Filistin halkını korumak için hazırdır. Gazze, işgalciler için her zaman bir mezar olmuştur ve olmaya devam edecektir. Hiçbir tehdit bizi korkutamaz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Mısır Dışişleri Bakanlığı`ndan yapılan yazılı açıklamada, taraflara, Gazze`de yaşanan yıkımın, Filistinliler`in maruz kaldığı her türlü büyük zayiatın sona erdirilmesi amacıyla, süresi belirlenmeksizin ateşkese vararak, kalıcı ateşkesin sağlanması için Kahire`de yeniden dolaylı müzakerelere başlanılması çağrısında bulunuldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir