• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2423.781
  • ...
`Bilinçli bir şekilde Bingöl`de olaylar çıkartılıyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Bingöl`de gece saatlerinde yüzleri kapalı bir grup PKK’li, Diyarbakır`ın Lice ilçesinde PKK`li Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesini bahane ederek Bingöl merkezde bulunan Beşyol mevkisinde yol kapatıp eylemi yaptı.

Beşyol Mevkii Yeni Mahalle girişlerini kapatıp, lastik yakan ve  etrafa saldıran göstericilere Bingöllüler sert tepki gösterdi.

Polisin, yolu açmaları için anons yapması üzerine yüzleri maskeli grup polise molotof bombası, havai fişek, kuru sıkı tabanca ve taşlarla saldırdı.  PKK yandaşlarına müdahale eden polis, tazyikli su ve biber gazı ile karşılık verdi.

Bir görgü tanığı, “Bu olaylar başlamadan önce beyaz bir kamyonet kasasında 8-10 çocuk olay yerine slogan atarak, getirildiğini” iddia etti.

Olaylar sırasında göstericilerin atmış olduğu molotof bombası kimsesiz yaşlı bir kadına ait 2 katlı bir binanın çatısına isabet etti. Çatıda çıkan yangında can kaybı olmazken çatı kullanılmaz hale geldi. Duruma mahalleli sert tepki gösterdi.

Gösterileri yapılan Yeni mahallede bulunan ve medrese olarak kullanılan yerin pencere ve kapıları göstericiler tarafından kırılarak zarar verildi. Medrese kullanılmaz hale geldi.

Bingöl halkını rahatsız eden olaylara tepki gösteren Bingöllüler, Bingöl`ün bilinçli bir şekilde provokasyon olaylarının içine çekilmeye çalışıldığı belirtiler.

Polise ve çevreye Molotof, havai fişek, taş yağdıran maskeli grup, adeta çatışma çıkartmak için provokatif girişimlerde bulundu. Olaylara tepki gösteren halk ise, ‘Yeter artık, huzurumuzla oynamasınlar’ şeklinde tepki verdiler.

PKK ve Öcalan lehine slogan atan grup, eylemlerini sürdürerek, polise Molotof, taş ve havai fişekle saldırmaya devam ettiler. Rastgele atılan Molotof ve taşlar yüzünden çevredeki ev araç ve dükkânların camları kırıldığı belirtildi.

Eylemlerine devam eden gruba müdahale eden polis, eylemcilere gaz bombası attı. Gaz bombasından dolayı mahalle halkı da etkilendi.  Olaylar sonrası esnaf dükkânlarını kapatmak zorunda kaldı.

Yaşanan olaylardan dolayı rahatsızlık duyan mahalleli, kendi ve ailelerinin can güvenliğinden endişe duyduklarını belirterek,  eylemlerin bilinçli bir şekilde Yeni Mahallede yapıldığına dikkat çektiler.

Olay çıkartmak isteyen grupların çoğunlukla tanınmayan kişiler olduklarını vurgulayan halk, yaşanan bu olayların çirkin bir provokasyon olduğunu ifade ettiler. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir