• DOLAR 32.602
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2497.565
  • ...
HÜDA PAR Üyelerinin Dükkanınlarına Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde dün akşam saat 23.00 sıralarında PKK’li bir grup toplanıp davullu zurnalı eğlence düzenlediler. Sonra polisle çatışmaya girdiler. Yüzleri maskeli grup polislerle çatıştıktan sonra HÜDA PAR İlçe başkanı Ercan Alpaslan ve HÜDA PAR gönüllüsü Nurettin Uçar’a ait olan dükkânların kepenklerini kırıp içeri ses bombası attıktan sonra Molotofla yakmaya çalıştılar.

“Dükkânlarımızı yakmaya çalışmışlar”

Yapılan saldırılara ilişkin açıklama yapan HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alpaslan, “Dün akşam saat 20.00 ila 23.00 saatleri arasında PKK’li bir grup çarşıda davullu, zurnalı, havai fişeklerle halay çektiler. Ondan sonra polisle çatışmaya girdiler. Çatışmalar bittikten sonra çevredekiler bize haber verdiler. Gelip baktığımızda dükkânlarımızı talan etmişler kepenkleri sökmüşler, camları kırmışlar ve içeriye ses bombası attıktan sonra molotofla yakmaya çalışmışlar.” dedi.

“Özellikle parti binalarımıza saldırılıyor”

Yıllardan beridir bu zulme uğradıklarını ifade eden Alpaslan, “PKK ve BDP çevresi yıllardan beridir camiamıza her zaman ve her yerde bu saldırıları gerçekleştiriyorlar. Özellikle parti binalarımıza saldırılıyor. Yaklaşık bir hafta önce tekrar partimizin camlarını kırarak içeri ses bombası attılar. Genelde yaptıkları bütün yürüyüşlerde bizim parti ve parti gönüllülerimize saldırıyorlar. Çözüm sürecinin içerisinde olmamıza rağmen bunlar sanki çözüm sürecini kabul etmiyor gibi bir görüntü veriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“İslami kimliğimizden dolayı saldırıyorlar”

İslami kimliklerinden dolayı saldırıların olduğunu ifade den Alpaslan “Yaklaşık 3 ay önce PKK’liler beni 4 gün zorla alıkoydular. Bunların bize yapılması sadece inancımızdan, İslami kimliğimiz ve İslami yaşantımızdan dolayıdır. Yoksa bizim onlara bugüne kadar herhangi bir saldırımız olmamıştır. Bir de yalan ve dolanlarla propaganda yaparak bizi IŞİD’le bağlantılandırıp halkın gözünde kötülemek istiyorlar. Bu yapılanların sorumlusu onların siyasetçileridir. Siyasetçileri bu partilileri böyle galeyana getirip bize saldırtıyorlar.” dedi.

“Polisler görevini yapmıyor”

Emniyetin görevini yapmadığını söyleyen Alpaslan, olaydan sonra polisi aradıklarını fakat polisin olay yerine gelmek yerine kendilerini karakola çağırdığını ifade etti.

“Planlı bir şekilde saldırmışlar”

Dükkânına PKK’lilerce saldırı düzenlenen HÜDA PAR gönüllüsü Nusrettin Uçar ise, “Dicle’de oturup burada esnaflık yapıyorum. Dükkânımın yukarısındaki Merkez Camiinin yanından toplu, planlı bir şekilde seçici davranarak dindar ve mütedeyyin insanların işyerlerini ve benim de bakkaliye dükkânımı yıktıktan sonra çekip gitmişler.” diyerek yaşananları aktardı.

``PKK mütedeyyin insanlara hep zulmetti``

PKK’nın var olduğu tarihten bu yana mütedeyyin insanlara hep zulmettiğini ifade eden Uçar, “Bunu Müslüman halkımız kesinlikle kabullenmeyecek” dedi.

Yaşanılan olayın ardından polise haber verdiklerini aktaran Uçar, olayla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmadığına dikkat çekti. (Veysi Demirci-İLKHA)

 





















Bu haberler de ilginizi çekebilir