• DOLAR 32.589
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2429.524
  • ...
Değer: Üyelerimizin yasal haklarını koruyacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesi Yönetim Kurulu, iki gün önce açıklanan okul yöneticilerinin görevlendirilmesi ile ilgili bir açıklama yaptı.

Yönetim Kurulu adına basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Eyüp Değer, 10 Haziran’da yürürlüğe giren “Milli Eğitim Bakanlığı’na Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik” sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin, puanlamaya dayalı olarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre yerlerine yenilerinin atanması ile birlikte sona erdiğini söyledi.

Değer, “Yönetmelikte ilçe milli eğitim müdüründen, şube müdürüne, okul aile birliği başkanı, başkan yardımcısı, en kıdemli, en genç öğretmen ve komisyon kararıyla seçilen iki öğretmenin verecekleri puanlar yine yönetmelikle belirlenmiştir. Şube müdürlerinin büyük bir kısmı geçtiğimiz dönemde sınavla bakanlık tarafından atanmıştır.” dedi.

Mardin il genelinde açıklanan yönetici puanlarına göre 12 üyelerinin görev sürelerinin sona erdiğini açıklayan Değer, “Bundan rahatsızlık duyan ve bunu basınla paylaşan bir sendikanın ise 16 üyesinin görev süresi sona ermiştir. Üye sayısı bizden daha fazla olan ve yetkili sendika unvanı olan bir sendikanın küçük bir oranda daha fazla okul yöneticisinin görev süresinin sona ermesi çok tabiidir.” diye konuştu.

Değer sözlerini şöyle sürdürdü: “Hizmet sendikacılığından uzak, çamur at izi kalsın mantığıyla hareket eden ve 4 yıl Genel Yetkili Sendika olmasına rağmen eğitim çalışanlarına hiçbir kazanım sağlamayan bir sendikadan ve onun şube başkanından aksini beklemek akla ziyan bir davranıştır. Mardin’in en prestijli okulu 5 yılda beş okul değiştirmiş ve kendi binasına taşınmasına rağmen müteahhit ve belediyelik bir çok sorunuyla boğuşan ve üyemiz olan okul müdürü, okulun peyzajın, çevre düzenlemesini ve olmayan yolu gibi bir çok problemini çözmesine rağmen görev süresi sona erdirilirmiştir. Hatta okul müdürümüzün aldığı puan 44 gibi hakaret edercesine bir puandır. Bu puanı verenlere karşı bütün yasal haklarımızın saklı olduğu ve yargı yolunun açık olduğunu belirtmek isteriz. Üyelerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu örnek bile yönetici atamalarında Eğitim Bir Sen Mardin şubesinin puanlamalarda eksi veya artı hiçbir katkısının olmadığı aşikardır. Kaldı ki buna benzer 12 üyemizin daha görevine son verilmiştir. Eğitim Bir Sen olarak üyelerimizin yasal haklarını kuruyacağımızı tekrar belirtir, kendini bütün okulların ve öğretmenlerin sahibi olarak gören ve verilen puanların değerlendirme formlarına göre değil de ön yargılarıyla not verenlere karşı mahkeme yoluna gideceğimizi belirtmek isteriz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir