• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
"Van'da inşaat sektörü sıkıntılı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Bitlis’te bir takım ziyaretlerde bulunduktan sonra Van’a gelen İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Nevzat Ersan, ildeki basın mensupları ile bir araya geldi.

Ersan, Van’daki imar planı sorununun çözülmemiş olması nedeni ile inşaat sektörünün sıkıntılı olduğunu belirterek, imar planı sorunun en kısa sürece çözülmesi gerektiğini söyledi.

“Van’daki imar sorunu biran önce çözülmesi gerekiyor”

”Van depreminden sonra bugüne kadar çok önemli bir adımın atıldığını belirten Ersan, “Bugün imar probleminin çözülmemiş olması nedeni ile Van’da inşaat sektörünün çok iyi bir konumda olmadığını sizler de, bizler de çok iyi görüyoruz. Bundan dolayı inşaat sektörü Van’da sıkıntılı. Van’daki imar sorunu biran önce çözülmesi gerekiyor. Aksi takdirde insanlar mağdur olmakta, esnaf mağdur olmaktadır. Bunu yeni belediyelerin seçiminden sonra gerçekleşmesini bekledik ama maalesef bugüne kadar gerçekleşmedi. Ama en kısa sürece gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Biran önce bunun çözüme kavuşturulması gerekir. Aksi takdirde çözümü mümkün olmayan sorunları bu memlekete yaşatacağını düşünüyoruz. Bu nedenden dolayı yerel yöneticilerimizin buna duyarlı olmasını istiyoruz. Bu imar planlarının revize edilmesi gerekmektedir. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.” dedi.

“Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık”

Kamu yararı olan projeleri desteklerken, kamu yararı olmayan projeleri de eleştirirken yerel yöneticilerin ve siyasi iktidarın bazen çok hoş karşılamadığı veya kendilerine şaşı baktığını bildiklerini söyleyen Ersan, “Ama biz mesleğimizin bize yüklediği sorumluluk nedeniyle kamu yararı olmayan projeleri destekleme şansımızın olmadığını, kamu yararına olan projeleri desteklediğimizi sizlere açıklamak istiyoruz. Bu nedenden dolayı siyasi iktidarla, zaman zaman yerel yöneticilerle çok hoşnut olmadığı eleştirilerimizi yapmak durumda kalıyoruz. Bu bizim mesleğimizin bize yüklediği bir görevdir. Biz 60 yıldır bunu yaptık. Hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olmadık. Biz doğru yapana doğru, yanlış yapanı eleştirmekle bu mesleğin bize yüklediği en önemli görevdir.” şeklinde konuştu. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir