• DOLAR 32.382
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2325.502
  • ...
"Cami ve cemaatle tanışmayan çocuk kalmasın"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Coşku ile başlayan yaz Kur'an Kursları geçtiğimiz günlerde sona erdi. Çocukların sadece üç aylık yaz tatilinde camiye gelmesi ise bir dahaki Yaz Kur'an Kursuna kadar birçok bilgiyi unutmasına sebep oluyor. Bu kapsamda Şanlıurfa’nın tarihi camilerinden Çakeri Camisi imamı örnek bir davranış sergileyerek çocukların camilere devam etmesi için, “Camii ile cemaatle tanışmayan çocuk kalmasın” adında çocukların 3 ay daha camiye devam etmesini sağlayacak bir proje başlattı.

‘Camii ile cemaatle tanışmayan çocuk kalmasın’ adında başlattıkları projeyle 110 öğrenciye 3 ay daha ders vereceklerini söyleyen Çakeri Cami İmam Hatibi Ahmet Sabuncu, “Yaz Kur'an Kursu geçtiğimiz günlerde sona erdi. Çocuklarımızın camiden kopmaması için bu projeyi başlattık. Amacımız çocukların kötü arkadaşlıklar edinmesini önlemek, cami ve cami cemaati ile tanışmasını sağlamak.” dedi.

Çocukları camilere teşvik etmek için 3 ay sonunda düzenli camiye gelen öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, çocukları camiye alıştırmak için uğraştıklarını ifade eden Sabuncu, “Yaz Kur'an Kursundan sonra da müftülüğümüzün resmi onayı ile bir proje başlattık. Geçtiğimiz Pazartesi günü başlattık projemizi, "Baba beni de camiye götür, Haydi çocuklar camiye” diyerek çocukları babalarıyla birlikte camiye alıştırmaya çalışıyoruz. Gayemiz sokakta madde bağımlısı kişilerle tanışmamasıdır. Projemiz 3 ay sürecek. 3 ay içerisinde her gün 5 vakit müsait oldukça camiye gelmelerini sağlayacağız. 5 vakit namaza devam edecekler. Biz kendilerine puanlama sistemi ile her katılan katılımcı öğrencimize hediye vereceğiz. En fazla camiye devam edenlere bisiklet, tablet, bilgisayar, mp5 gibi çeşitli hediyelerimiz olacak. Bu hediyeleri projenin sonunda kardeşlerimize takdim edeceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

Proje kapsamında çocukları 5 vakit namaza alıştırmaya çalıştırdıklarını söyleyen Sabuncu, namaz sonrasında çocuklara; ahlak, cami giriş çıkışlarında nasıl davranmaları, büyüklere saygı, konuşmada saygı gibi konuları işleyeceklerini ifade etti.

Son olarak velilere de seslen Sabuncu, “Biz elimizden gelen gayreti yapıyoruz. Bu eğitim işi tek taraflı olmaz. Burada 3 ayaklı bir eğitim vardır. Bunların bir tanesi ve en önemlisi ailedir. Veliler çocuklarını camiye gönderirken takip etsinler camiye gelip gelmediklerini. Camii ile cemaatle tanışmayan çocuk kalmasın. Çocuklar bizim geleceğimizdir. Bunlar camilerimizin gelecek cemaati. Şimdiden 5-10 yıl sonra ki cemaatin de temelini atmış olacağız. Bu uygulamalar ile camilerimiz cemaatsiz kalmayacak“ dedi. (Mustafa Bikeç/Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir