• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
DİHA`nın Haberine Yalanlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Karlıova ilçesinde Lice olaylarını bahane eden grubun kepenk kapatma eylemine destek vermeyen esnafa saldırması sonucu meydana gelen olaylarda DİHA’nın saldırgan taraf olarak HÜDA PAR’ı gösterdiği haberin yalan olduğu ortaya çıktı.

Dicle Haber Ajansı’nın çarpıtma haberine ilk tepki Hür Dava Partisi Bingöl İl Teşkilatı’ndan geldi.

Açıklamayı, Hür Dava Partisi Bingöl İl Başkanlığı adına Basın ve Medyadan Sorumlu İl Sekreteri Orhan Açıkbaş yaptı. Partilerine yönelik yapılan haberin yalan ve iftira olduğunu vurgulayan Açıkbaş, DİHA`nın bu tür haberlerle olayları çarpıttığını söyledi.

“Kepenk kapatmayan esnafa saldırdılar”

Yapılan haberin art niyetli olduğunu belirten Açıkbaş, yaşanan olayı şöyle özetledi: “21 Ağustos 2014 tarihinde Karlıova ilçe merkezinde HDP’nin kepenk kapatma eylemine destek vermeyen esnafın işyerlerine yüzü maskeli HDP’li çeteler tarafından saldırılar yapılmıştır.”

"HÜDA PAR’ın saldırgan taraf olduğu yalandır, iftiradır”

Karlıova’da meydan gelen HDP’nin bu provokatif olayında yalan habercilik yapıldığını ifade eden Açıkbaş, “DİHA’nın Hür Dava Partisi’ni olayların içinde saldırgan taraf olarak göstermesi tamamen yalandır, iftiradır. Halkımız saldırganların kim olduğunu çok iyi biliyor. Partimize yalan ve iftirada bulunduğundan dolayı ajansı ve muhabirini kınıyoruz. 

DİHA her zaman ki gibi yalan haberlerine bir yenisini daha eklemiş olup yalan habercilik yaparak halk arasında kin, nefret ve düşmanlık meydana getirmeyi amaçlamaktadır.” 

Son olarak bu yalancılara Seyyid Rıza’nın kendisini idam edenlere söylediği gibi “Sizin yalanlarınızla, hilelerinizle baş edemedim. Bu bana dert oldu. Ben de önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun.” diyoruz.” ifadelerini kullandı.

(Enis Ağırbaş - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir