• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da 11 Bin Öğrenci Kur`an Kurslarına Katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Coşkuyla başlayan 2014 Yaz Kur’an Kursu hüzünlü bir şekilde son buldu. 2014 Yaz Kur’an Kursları ile ilgili İlke Haber Ajansı’na değerlendirmede bulunan Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, her geçen yıl Kur’an Kurslarına ilginin arttığını belirterek, mutluluğunu ifade etti.

Müftü Çağlar, bu yıl Batman merkez ve bağlı köylerde 183 camide, 58 Kur’an Kursu ile değişik dernek, vakıf ve binalarda toplam 261 mekânda çocuklara Kur’an ve din eğitimi verildiğini söyledi.

236 kadrolu cami görevlisi, 107 Kur’an Kursu öğreticisi ve 140 geçici öğretici olmak üzere toplam 483 öğreticinin bu kurslarda görev aldığını belirten Çağlar, bu kurslara katılan öğrenci sayısının 11 bine yakın olduğuna dikkat çekti.

“Çocuklar camilere gelerek kötü yollara düşmekten kurtuluyorlar”

23 Haziran’da başlayan 2014 Yaz Kur’an Kurslarının dün itibariyle son bulduğunu ifade eden Çağlar, “Yaz tatilinde öğrencilerin başıboş gezmemeleri ve tatil aylarını da değerlendirmeleri için bu Yaz Kur’an Kurslarının açılması gerçekten öğrenciler açısından son derece önemlidir. Çocuklar, bir yandan tatillerinde dini bilgileri almakla, Kur’an-ı Kerimi öğrenmekle ve kötü yollara düşmekten kurtulmak suretiyle bu tatillerini değerlendirmeleri çok önemlidir. Tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de her sene Yaz Kur’an Kurslarına iştirak ve ilgi artmaktadır. Batman Merkez ve merkeze bağlı köylerde toplam 261 mekânda kurslar düzenlendi. Bu kurslarda toplam 483 öğretici görev aldı. Bu kurslara yaklaşık 11 bin öğrenci katıldı.” dedi.

“Çocuklar kötü alışkanlıklardan kurtuluyorlar”

Kur’an-ı Kerim’i, Peygamberimizin hayatını, dini terbiye ile ahlak öğrenmeye önem veren vatandaşların çocuklarını camilere göndererek hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Çağlar, “Öğrenciler bu dini bilgileri almakla da yetinmiyor. Aynı zamanda bu son dönemlerde gençleri, çocukları tehdit eden madde bağımlılıklarından, kötü çocuklarla arkadaşlık yapmaktan ve kötü yollara düşmekten de bu şekilde kurtulmuş oluyorlar. Bunun için çocuklarını kurslara gönderen velileri tebrik ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Her sene camiye gelen çocuk sayısı artıyor”

Çocuklarını çekinmeden camilere, Allah’ı tanımaya göndermeleri için ailelere tavsiyelerde de bulunan Çağlar, “Her sene camiye gelen çocuk sayısı artıyor. Terbiyeli, edepli anne ve babaya, millete, memlekete faydalı olmanın en önemli çaresinin din, inanç ve İslami edep, terbiye ve ahlak olduğu bir gerçektir. Onun için veliler şimdiye kadar gösterdikleri gibi bundan sonra da çocuklarını camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza göndermelerini tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir