• DOLAR 32.383
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Gazze`de Son Bilanço: 2095 Şehid
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, israil savaş uçaklarının Gazze`nin Zevayde beldesinde Ebu Dahrac ailesinin evini bombaladığını, 2`si kadın 3 kişi şehid ve 3 kişinin de yaralandığını söyledi. israil cuma günü Gazze’ye yüzü aşkın hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 5 Filistinli şehid oldu, en az 50 kişi de yaralandı. Gazze`den de bu saldırılara karşılık iki gündür yoğun bir şekilde roket ve havan topu atışı yapılıyor.

israil’e cuma günü roket ve havan topu düşen yerleşim yerleri şöyle: Tel Aviv, Nahl Oz, Şar Henegef, Birüsebih, Esdud, Jan Yefnih, Sidirot, Askalan. Gazze’den atılan bu bombalarla cuma günü bir israilli çocuk ve bir asker öldü, 8 kişi de yaralandı. İsabet alan yerler arasında bir sinagog, bir apartman ve park halindeki bir otomobil de var.israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Gazze`deki israil ordusunun ölen israilli çocuğun intikamını alacağını" söyledi.

7 Temmuz`dan beri 2096 şehid

Kudra, israil`in 7 Temmuz`dan bu yana Gazze`ye düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 563`i çocuk, 258`i kadın ve 98`i yaşlı 2 bin 96 kişinin şehid olduğu, 3 bin 189`u çocuk, bin 994`ü kadın, 388`i yaşlı olmak üzere 10 bin 500`den fazla kişinin yaralandığını söyledi.

israil, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze`ye, 7 Temmuz`da havadan ve denizden, 17 Temmuz`da ise karadan saldırıya geçmişti. Mısır`da gerçekleştirilen müzakerelerde kalıcı ateşkes sağlanamadı. Beş gün süren uzun ateşkesin 18 Ağustos’ta 24 saat daha uzatılması için anlaşmaya varıldı. israil ordusu, ateşkesin süresi tamamlanmadan roket atıldığı iddiayla ateşkesi bozdu ve yeniden Gazze`yi bombalamaya başlamıştı.

Ateşkesin 19 Ağustos’ta bozulduğundan bu yana Gazze’ye düzenlenen saldırılarda 78 Filistinli şehid oldu.

Kaynak: Al Jazzera ve AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir