• DOLAR 32.318
  • EURO 35.143
  • ALTIN 2291.521
  • ...
Heykel Olayında PKK Çark Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Günlerdir kamuoyu Lice`deki heykel olayını konuşuyor. Öyle ki, Türkiye’nin bir çok yerinde eylemler yapıldı. Lice’de ise iki sivil, bir asker hayatını kaybetti. Günlerdir bu kadar olay yaşanmasına rağmen hala heykelin sahibi çıkmadı. PKK yöneticilerinden Sabri Ok`un, “O heykel orada nasıl yapıldı gerçekten bilmiyoruz!” açıklaması ise kafalardaki soru işaretlerini daha da çoğaltırken provokasyonun derinliğini de arttırıyor.

En çok akıllara gelen soru ise şu: “Bu kadar olay yaşandı, 3 kişi hayatını kaybetti. Peki, bu heykeli buraya kim dikti?”

PKK: HEYKEL BİZİM DEĞİL DİYOR

İki sivil ile bir askerin hayatını kaybetmesine neden olan heykel krizini değerlendiren PKK yöneticisi Sabri Ok, PKK yönetiminin Lice`ye Mahsum Korkmaz heykeli dikmek gibi bir kararı olmadığını açıkladı. Heykelin kimler tarafından ne amaçla yapıldığını bilmediklerini söyleyen Ok, bu kararın bir zamanlama sorunu taşıdığını söyledi. Heykel krizinin perde arkasına dair Ok "Mahsum Korkmaz yoldaşımızın heykeli ya da büstü orada nasıl yapıldı, kimin kararıyla yapıldı gerçekten bilmiyoruz. Bu hareketimizin bir kararı değildi. Bunu kim yaptı bilmiyoruz." dedi.

HEYKELİ PKK DİKMEDİYSE...

PKK heykeli sahiplenmeyince heykel de ortada kalmış oldu. Bu durumda ortaya şöyle bir tablo çıkıyor. Eğer heykeli PKK dikmediyse, demek ki birileri PKK yandaşlarını oyuna getirdi. Bu da PKK yandaşlarının çok çabuk gaza geldiğini gösteriyor. Eğer kitle hemen gaza gelmediğini söyleyecekse o halde PKK kendi kitlesinden kopuk yaşıyor. Bu durumda da birilerinin PKK’yi istediği gibi evirip çevirebildiğini ortaya koyuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir