• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Filistin resim sergisine Gazianteplilerden yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Demokrasi meydanında Vefa Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Vefa-Der) tarafından açılan “Filistinli Kardeşlerimiz” resim sergisine halk yoğun ilgi gösterirken, zaman zaman duygulu anlar yaşandı.

Serginin ziyaretçilerinden Menderes Sabancıoğlu görüşlerini belirtirken, “Zalimler şunu unutmasın ki zulmeden  de zulme uğrayan  da yani herkes ölecektir. Yapılan zulümler,  zalimin oyunudur. Filistin toprakları işgal altındadır. Gazze abluka altındadır. İsrail zindanlarında çocuk ve kadınlar da dâhil binlerce Filistinli işkence görmektedir. Dünya sadece seyrediyor. İsrail, Filistinlilere karşı her gün sayısız suç işliyor. Gazzeli şehitlerin kanı yerde kalmayacaktır. Allah (c.c) kardeşlerimizin hakkını onlardan alacaktır inşaallah.”diye konuştu.

Ömer Atalay ise, “Bu resimleri seyrettikçe içimiz kan dağlıyor. Her gün dünyanın gözü önünde bebekler katlediliyor. İsrail bir Antep kadar bile yok. Fakat bakıyoruz dünyaya meydan okuyor. Allah için hiç kimseden ses çıkmıyor. Bebekleri bombalayan bir milletin insanlık ile alakası yoktur. Müslümanlar birleşmelidir. Gazzeliler insanlığın ortak vicdanı olan Kudüs davasının onurlu mücadelesini vermektedir. Elimizden ancak o zalimlere lanet etmek geliyor. Bıraksalar bizi Gazzeli kardeşlerimizin yanına gideriz. Fakat elimizden bir şey gelmiyor. Bu zulme ses çıkarmalıyız. Bir tek Türkiye’deki Müslümanlardan ses geliyor. Bu da yetersiz.” şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir