• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Besiciler: Dışarıdan hayvan ithal edilmesin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş’ta,  besiciler kurbanlık hayvanlarını kurbana hazırlamaya devam ediyor. Aylardır kurbanlık hayvanlarını besiye alan besiciler, bu yıl kurbanlıklardan yana umutlu olduklarını söylüyor. Tüm umutlarını, kurbanlık hayvanları olduğunu söyleyen besiciler, zarara uğramamaları için devlet yetkililerinin dışarıdan yapılacak olan hayvan ithalatının durdurulmasını istedi.

Ailece geçimlerini hayvan besleyerek sağladıklarını belirten Nasır Çakır, “Biz 7 nüfusla beraber günde 3 kez bu hayvanları yemleyerek, bakımlarını yapıyoruz. Bunların tanesini 4,5-5 bin TL’ye satarsak iyidir. Bizim tüm umudumuz kurbandır. Başka bir gelirimiz de yoktur. Yetkililer dışarıdan hayvan ithal etmesinler. Biz de yazığız. Dışarıdan ithal mal getirmesinler ki, hayvanlarımızı satabilelim. Eğer yine dışarıdan hayvan ithali olursa hayvanlarımız yine elimizde kalır ve yine zarar ederiz.”dedi.

Hayvan fiyatlarının şimdilik iyi göründüğünü ifade eden Çakır, “Kurbanlık hayvanlarımızı yaklaşık 6 ay içeride besliyoruz. Geçen yıl mal pahalıydı biz hayvanları pahalı aldık. Üstümüze pahalıya mal oldu. Bu yıl inşallah devlet dışarıdan mal getirmez. Şuan ki durum iyi görünüyor, beklentimiz iyidir. Şuan elimde 21 büyükbaş hayvanım var. Bu hayvanların bana maliyeti 3 bin TL civarıdır. Masrafımı kurtarabilmem için hayvanımın iyi bir fiyata gitmesi lazım ve yetkililerin hayvan besicilerinin durumlarını göz önünde bulundurmalarını istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir