• DOLAR 32.593
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2508.834
  • ...
Filistinli Esirler Açlık Grevinde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

israil`in cezaevlerinde tutulan ve çoğu tecritte olan Filistinli tutsaklar artan cezai sınırlamaları protesto etmek amacıyla 3 günlük açlık grevine başladı.

Protesto eyleminin tecrite karşı olduğunu belirten Filistin Tutsaklar Bakanı İsa Karaka, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tutsaklarıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Ramallah`ta gazetecilere bir açıklama yapan Karaka, "İsrail yönetimine uyarı olarak İsrail zindanlarında bulunan tüm tutsakların 3 günlük açlık grevine başladığını doğrulayabilirim. FHKC`den 200 civarında ve bazı diğer tutsaklar ise, genel sekreterleri Ahmad Saadat`ın son 4 yıldır devam eden hücre hapsini protesto etmek için dün itibariyle açlık grevine başladı" dedi.

Çok sayıda Filistinli tutsağın son 10 yıldır İsrail zindanlarında hücre hapsinde olduğunu belirten Karaka, "Hapishane yönetimleri acımasız cezalar verdiler ve eşi benzeri olmayan önlemler uyguladılar" dedi.

Yazılı bir açıklama yapan tutsak hakları grubu Addamer, bu uygulamaların tutsakların eğitimden aile ve kitaplara ulaşımına bir çok konuda kısıtlamalar içerdiğini ve tecrit ile para cezalarının eziyet olduğunu belirtti.

Etha
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir