• DOLAR 32.5
  • EURO 34.779
  • ALTIN 2489.494
  • ...
"Uyuşturucuya karşı çocuklarımıza sahip çıkalım!"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Toplumda yaygınlaşan uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkan Yardımcısı Cemil Cahit Ünsal, devletin yıllarca uyuşturucu kullanımına göz yumduğuna dikkat çekti.

Son yıllarda başta Güneydoğu bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’de uyuşturucu kullanımının yaygınlaştığını söyleyen Ünsal, zararlı maddelerle mücadele etmek için sorunu oluşturan nedenleri doğru bir şekilde ortaya koymak gerektiğini belirtti.

“Dinden uzaklaşma uyuşturucu kullanımının asıl nedenidir”
İslam dininin bu maddelere yaklaşmayı yasakladığını aktaran Ünsal, “Allah'a iman etmiş ve O'nun korkusunu içinde barındıran bir kişinin bu tür zararlı davranışlar içerinde olması beklenemez. Sorunun asıl nedeni de budur. Yani dinden uzaklaşma ve sağlam bir Allah korkusunun vicdanlarda yer almamasıdır.” dedi.

“Madde kullanımının yaygınlaşmasında en büyük suçlu devlettir”
Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yıllarca gerek devlet eliyle gerekse de yerel bazı laik örgütler eliyle din ve dindarlar hedef tahtasına konularak toplumun dinden uzaklaşmasına çalışıldı. Devlet, özellikle İslam dini ile bilinçli bir mücadele yürüttü. Bireyler, Allah’tan ve dinden uzaklaştırıldıktan sonra manevi bir boşluğa düştüler. İçine girdikleri manevi buhran neticesinde karşılaştıkları zorlu imtihan süreçlerinde Allah’a dayanarak meselelerini çözmektense, sahte rahatlatıcılara sığınmaya başladılar. Bu sahte sığınmacıların başında alkol ve uyuşturucu maddeler gelmektedir. Dolayısıyla bu noktadan bakıldığında ülkemizde zararlı madde kullanımının yaygınlaşmasında en büyük suçlu devlettir.”

“Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara inmesinin nedenleri…”
Okul çağındaki çocukların bir takım yanlışlıklarla uyuşturucu kullanmaya başladığını kaydeden Ünsal, ailelerin çocuklarına sahip çıkmasını istedi. Küçük yaştan itibaren çocuklara doğru bir şekilde dini ve ahlaki değerlerin öğretilmesi durumunda bu zararlı madde bağımlılıklarının azalabileceğini belirten Ünsal, “Bugün eğer zararlı madde kullanımında tehlike çanları çalıyorsa ve madde kullanım yaşı ilkokul yaşına inmişse bunun en büyük sebebi devletin izlemiş olduğu politikalardır. Bugün için eğitim sistemi yozlaşmıştır ve okullar ilim öğreten mekânlar olmaktan çıkmış adeta her türlü melanetin rahatça öğrenildiği şer yuvaları haline gelmiştir. Okul çağındaki çocukların yanlış arkadaş seçimi de bu işin başlangıcını oluşturmaktadır. Bir iki defa ağız tiryakisiyle başlayan sigara içilmesi daha sonra içilecek alkollü içecekler ve uyuşturucu madde kullanımının temeli olmaktadır. Böylece başlanılan zararlı madde kullanımı ileriki yaşlarda bireylerde bağımlılık oluşturmaktadır. Bu yaşlarda zararlı madde kullanımına başlamayı kolaylaştıran en önemli sebeplerden bir tanesi de sağlıklı anne baba ve çocuk ilişkisinin olmamasıdır. Hayata atılan körpe yavrular adeta vahşi bir doğa ortamında vahşi hayvanların saldırılarına maruz bırakılmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“Aileler, çocuklarına sahip çıkmalıdır”
Çocuklarının zararlı madde kullanmaya başlamaması için ailelere bazı tavsiyelerde bulunan Ünsal, “Ailelere tavsiyemiz vardır. Çocuklarınıza sahip çıkın. Onları kontrol edin. Onları doğru bir şekilde yönlendirin. Onlarla arkadaşlık edin. Kimlerle dolaştıklarına dikkat edin. Kötü arkadaş edinmelerini önleyin. En önemlisi onları İslam dairesi içinde dindar olarak yetiştirin. Çocuklarınızı salih olan sosyal çevrelere götürüp getirin.” diye belirtti.

“Bu alanda mücadele etmeyi temel görev addetmişiz”
Ünsal, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sivil toplum kuruluşu olarak kurulduğumuz günden bu yana bu alanda mücadele etmeyi temel görev addetmişiz. Bununla ilgili olarak Zararlı Maddelerle Mücadele Komisyonumuz faal olarak görev yapmakta ve çeşitli sebeplerden dolayı bu illete bulaşmış bireylerle alaka kurup onlara yardımcı olmaktadır. İnşallah ileriki zamanlarda daha güzel imkanlarla bu alanda mücadele etme imkanına sahip oluruz. Son söz olarak toparlamak gerekirse zararlı madde kullanımında en büyük görev aileye ve devlete düşmektedir” (Fikret Kavgalı/Ali Adiyaman-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir