• DOLAR 32.676
  • EURO 34.99
  • ALTIN 2504.491
  • ...
Hastanede yangın tatbikatı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesinde yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, vatandaşlara heyecanlı anlar yaşattı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeli ve Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Sivil Savunma Birimi görevlileri İtfaiyesinin ortaklaşa düzenlediği yangın söndürme ve kurtarma tatbikatı, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Hastanenin kalorifer kazanında çıkan yangına ilk olarak Hastane Sivil Savunma Birimi görevlileri yangın tüpü ile müdahale etti. Hastanede çıkan yangına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekibi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi müdahalede bulundu. Yangın söndürme işleminin ardından itfaiye ekipleri, binada mahzur kalanları kurtararak, başarılı bir tatbikata imza attılar. Hastanede mahsur kalan hastalar kurtarılırken, dumandan etkilenen hastalara ise ilk müdahale olay yerindeki doktorlar tarafından yapıldı.

Tatbikat sonrası kısa bir açıklama yapan Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Ali Güven Fincan, “Bu her yıl düzenli olarak yaptığımız bir eğitim çalışması. UMKE, 112, itfaiye ve bizim eğitimli acil kurtarma ekibimizin koordineli çalıştığı bir başarılı bir operasyon izledik. Bu tür çalışmalar herhangi bir acil durumda insanlara nasıl davranılması gerekliliği ile ilgili çok ciddi faydaları olan çalışmalar. Bu gün bunu gerçekleştirdik. Bizim hizmet içi eğitim veren bir eğitim şubemiz var. Bu şube, yeni gelenlere mutlaka hastanemizin girişlerini, çıkışlarını öğretir. Bunun dışında 6 ayda bir yeni gelen arkadaşlara bu tür acil durumda ne yapılacağıyla ile ilgili kurs veririz.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir