• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
Elektrik kesintisi camideki çocukları da etkiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa da artan elektrik kesintileri herkesi mağdur ediyor. Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Erdemler köyünde  küçük çocuklar elektrik kesintileri sebebiyle Kuran-ı Kerim derslerini cami bahçesinde görüyor. Elektrik kesintilerinden şikâyetçi olan köy imamı Mehmet Ulu, çocukların Kuran-ı Kerim öğrenmek için camiye geldiğini fakat elektrik kesintilerinden dolayı çocuklara cami bahçesinde ders vermek zorunda kaldığını dışarıdan gelen seslerin çocukların dikkatini dağıttığını söyledi.

Bahçede ders yaptıkları için eğitim verimsiz geçtiğini ifade eden Ulu, “Caminin içi çok sıcak olduğu için içerde çocuklara ders veremiyoruz. Yoldan geçen insanların ve araçlar çocukların dikkatini dağıtmasına rağmen burada dersi işlemek zorunda kalıyoruz. Elektrik çok fazla gidip geldiği için klimaların yanma ihtimalleri var. Merkezi sistem cihazımız vardı geçen gün elektriğin gidip gelmesinden dolayı yandı.  Aynı şekilde kendi evimde elektrikli aletlerim yandı, köylünün birçoğunun aletleri yandı.” dedi.

Kesintilerin namazlarını bile etkilediğini söyleyen Ulu, “Genellikle öğlen saat 11 den saat 16’ya kadar elektrikler kesiliyor. Cuma günleri vaaz verirken 1 saat yerine 10- 15 dakika vaazı vermek zorunda kalıyoruz.  Aynı şekilde hutbeyi iyi bir şekilde yapamıyoruz. Çünkü cemaat ter içinde kalıyor. Namazı düzgün kıldıramıyoruz. Cemaat tesbihatları yapmadan çıkmak zorunda kalıyor. “şeklinde konuştu.

Hafta sonu genellikle elektriksiz kaldıklarını söyleyen Ulu, “Kesintilerden sonra DEDAŞ’ı aradıklarında yarım saat sonra elektriğin geleceğini söylemelerine rağmen elektrik gelmiyor. Elektrik kesintilerini bahanesi kaçak kullanımı fakat bu bahane değildir. Batı’da herhangi bir köyde 10 dakika bile elektrik kesintisi olmuyor. Olsa bile çabuk gideriliyor. Eğer gerekçe kaçak kullanımsa gelip kaçak kullananların elektriği kesilsin. Ben faturamı yatırıyorsam benim elektrikten yararlanmam gerekiyor. “ ifadelerini kullandı.

Erdemler Köyü sakinlerinden Abdulvahit Tekyıldız, “  Elektrik bizim köyde yok sayılır. Sabah kesilip ikindiye kadar sürüyor bu kesinti.  Elektrik geldiğinde ise 10 dakika geliyor 5 dakika gidiyor. Çocuklarımızı camiye gönderiyoruz 30-40 öğrenci sıcaktan dolayı imam bahçeye çıkartıyor. Çocuklar da bahçeye çıkınca derslerine odaklanamıyorlar. “ diyerek dert yandı. (Sedat Kuşulay-Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir