• DOLAR 32.593
  • EURO 34.876
  • ALTIN 2501.442
  • ...
`Alimlerin ve Şehitlerin Mezarlarını Gizlemek İnsanlık Dışıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-  Elazığ’da faaliyet yürüten STK’lar Diyarbakır Şeyh Sait Meydanı’na gelerek, Şeyh Said Efendi’nin mezarının bulunmasını ve belediyenin Şeyh Sait ve 46 dava arkadaşının adına bir caminin yapılması talebinde bulundular.

“Şeyh Sait Efendinin adına bir caminin yapılmasını istiyoruz”

STK’lar adına basın açıklamasını okuyan Elazığ Palevi Derneği Başkanı Mehmet Saitgökçe, “Şeyh Sait ve 46 dava arkadaşının yeri buradadır. Biz istiyoruz ki Diyarbakır Belediye Başkanı Şeyh Sait ve 46 dava arkadaşının mezar yerlerinde Şeyh Sait Efendinin adına bir cami yapılmasını istiyoruz. Âlimlerin ve şehitlerin mezarlarını gizlemek insanlık dışıdır. Bu ne Cumhurbaşkanına ne de Türkiye Büyük Millet Meclisi yakışır,. Şehit Şeyh Sait Palevi’nin davası 21. Asrın Kur’an ve Sünnete dayalı en büyük davasıdır.” dedi.

“Şeyh Sait Efendi’nin davası 121. Asrın davasıdır”

Son olarak Şeyh Sait ve dava arkadaşlarının mezarlarının yanına bir caminin yapılıp Şeyh Sait ve dava arkadaşlarının isimlerinin camiye verilmesi gerektiği çağrısında bulunan  Palevi Dernek Başkan yardımcısı Hikmet Fırat ise,  “Biz Allah Rızası için buraya geldik ve Şeyh Sait Efendi ile 46 şehit burada yatıyor. Biz devlette, Başbakana ve Cumhurbaşkanına seslenip biran evvel bizim bu şehitlerimizin yerini onlara tanıtıp istiyoruz ki bu şehitlerin mezarlarının yanına ü bir cami yapılsın ve şehitlerimizin isimleri de tek tek yazılsın. Bütün dünya bunu duyacak ve bilecek ki Şeyh Sait Efendi’nin davası 121. Asrın davası sadece Kur’an için Resul-i Ekrem (S.A.V) için şehit olunmuş bir davadır.” ifadelerine yer verdi.

(Ali Adiyaman / Hüseyin İçli- İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir