• DOLAR 32.475
  • EURO 34.917
  • ALTIN 2427.792
  • ...
Yaz Kur`an kursları sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de, yaz Kur`an kursları düzenlenen hatim programı ve töreni ile kapandı. Mardin Küba Camisi’nde yapılan etkinlikte kursiyerler, ilahiler ve dualar eşliğinde Kurs Bitirme Belgelerini aldılar.

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, "Küçük yaşta öğretilen Kur`an-ı Kerim, çocukların güzel ahlakla yetişmesine katkı sunuyor." dedi.

Yaz boyu süren Kur’an kurslarında okunan hatimlerin duası Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından yapıldı. Yapılan hatim törenine ayrıca Kızıltepe ilçe Müftüsü Mahsum Taşçı ve öğrenci velileri de katıldı. Kurs öğrencilerinin şiir ve ilahi dinletileri programa renk kattı.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, Kur`an kurslarının her geçen gün hedefine biraz daha yaklaştığını söyledi. Küçük yaşta öğretilen Kur`an-ı Kerim`in, çocukların güzel ahlakla yetişmesine katkı sunduğunu ifade eden Coşkun, her yıl binlerce kişinin yaz Kur`an kurslarında eğitim aldığını belirtti.

Kursların merkezinde Kur`an-ı Kerim`in bulunduğunu vurgulayan Coşkun, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu yüce kitap bütün insanlığı aydınlatan kitaptır. İnsanlığa doğru yolu, güzelliği, adaleti, iyiliği emreden kitaptır. Kur`an-ı Kerim`in öğretilmesi Diyanet İşleri Başkanlığı`nın en önemli faaliyeti sayılmalıdır. Biz bunu böyle kabul ediyoruz. Mardin’de Kur`an kurslarını nasıl heyecanla açtıysak, bugün de aynı güzellikte kapanış yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.``

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir