• DOLAR 32.523
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2424.068
  • ...
DSİ 103. Şube Müdürlüğünden boğulma uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - DSİ 103. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Batman Sol Sahil Sulaması ve İşletme Tesisleri İnşaatı sulama kanallarına verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu ifade edildi. Ayrıca uyarı ve tanıtım levhalarının sökülmesi ve servis yollarında aşırı hız yapılmaması gerektiğine de değinildi.

Yapılan açıklamada, “Batman DSİ 103. Şube Müdürlüğümüz sorumluluk alanında bulunan, idaremizce inşa edilen ve inşaatı devam eden Batman Sol Sahil Sulaması ve İşletme Tesisleri İnşaatı sulama kanallarına verilen suların boğulma olayları için risk oluşturduğu görülmektedir. Söz konusu tesisimiz inşa edilirken eş zamanlı olarak uyarı ve tanıtım levhaları (Sulama Kanalına Girmek Tehlikeli ve Yasaktır) da tesislerin uygun noktalarına ve uygun aralıklarda montesi sağlanmaktadır. Boğulma olaylarının yaşanmaması için tesislerimizin uyarı ve tanıtım levhaları açısından ihtiyacı ve temini hususunda gerekli çalışmalar zamanında ve her yıl düzenli olarak yapılmaktadır. Ancak yapılan kontrollerde söz konusu levhaların yöre sakinlerince tahrip edildiği veya yerinden sökülerek yok edildiği tespit edilmektedir.” denildi.

DSİ açıklamasında Sulama tesislerine konulan uyarı levhalarına ve basın yayın yoluyla yapılan tüm uyarılara rağmen boğulma olaylarının önüne geçilemediğini belirterek, “Havaların ısınmasıyla birlikte serinlemek veya yüzmek amacıyla sulama kanallarına girilmemesi için vatandaşların bir kez daha uyarılması gerekmektedir. Sulama ve drenaj kanallarına evsel attıkların atıldığı, dolayısıyla halk sağlığı açısından tehdit oluşturduğu, ana kanal servis yollarında aşırı hız yapıldığı, bu nedenle de sık sık kazaların meydana geldiği tespit edilmiştir. Bu doğrultuda sulama kanallarına evsel atıkların atılmaması ve servis yollarının kullanılmaması, kullanılması durumunda araç hızları konusunda dikkatli olunması ve kontrollü kullanılması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir