• DOLAR 32.542
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2423.334
  • ...
"Yaz Kur'an kursu bitse de eğitim devam edecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Okulların tatil sezonuna girmesi ile başlayan Yaz Kur’an kursları üç aylık bir eğitim döneminin ardından bugün itibari ile resmi olarak son buldu. Tüm camilerde başlatılan bu program birçok çocuğun sokaklardan camiye gitmelerine vesile oldu. Kur’an kursları öğrencileri bugün başarı belgelerini aldı.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde bulunan İsmail Hakkı Demirok Camii’nde yaz boyunca öğrencilerin nasıl bir eğitimden geçirildiği konusunda kendisi ile görüştüğümüz cami imamı Hakkı Azboy, yaklaşık iki yüz öğrenciye ders verdiklerini söyledi.

“Okullar açıldığı vakit de Kur’an derslerimiz devam edecek”
Öğrencilere Kur’an-ı Kerim dersinin yanında İslami bilgiler ve Siyeri Nebi derslerinin de verildiğini dile getiren Azboy, “Bu yaz boyunca 7 ila 18 yaş arasında öğrencilerimize dersler verdik. Çok bereketli bir yaz kursuna şahit olduk. Birçok öğrencimiz Kur’an-ı Kerim yanında birçok sure ezberleyerek bizleri hayretler içerisinde bıraktı. Tabi okullar açıldığı vakit de Kur’an derslerimiz devam edecek. Önemli olan bu çocuklarımızın geleceği, onları böylesi atmosferlere alıştırdığımız vakit bu çocuklar geleceğimizin aydınlık yarınları olurlar” dedi.

Yaz boyunca çocuk, genç, yaşlı bir çok kişinin ders gördüğü camilerden biri de Hz. Mehdi Camii oldu. Cami Müezzini Azzettin Arslan, “Yaz boyunca iki yüden fazla çocuk, genç ve yaşlı demeden dersler verdik. Dört görevli ile bu işlerimizi gönül vererek yaptık. Yaz boyunca çok güzel olaylara da şahit olduk. Öğretmenlerin bile gelip ders alarak Kur’an-ı öğrenmeleri bizleri duygulandırdı. Caminin en yaşlı öğrencisi 40 yaşında ve şuan Kur’an-ı Kerim’i çok güzel okuyor. Tabi eğitimimiz devam edecek anne ve babalar çocuklarını camilere göndermelerine devam etsinler.” diye konuştu. (Fikret Kavgalı/Ali Adiyaman-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir