• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Makedonya Devlet Bakanı Mersin'de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere ülkemizde bulunan Makedonya Devlet Bakanı Furkan Cako, beraberinde Makedonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gonan Taskovski ile birlikte Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti.

Mersin’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bakan Cako, “Başbakanımız Nikola Grueski 15-19 Eylül tarihleri arasında 5 ili kapsayan iş forumlarına katılmak üzere Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştireceklerdir. Büyükelçimiz ve ben de ön ziyaret gerçekleştirmek üzere burada bulunuyoruz. Daha önce Kocaeli, Eskişehir ve Ankara’da çeşitli görüşmeler yaptık, bundan sonra da Adana’da çeşitli görüşmeler yapacağız” dedi.

Mersin’in önemli bir liman kenti olduğuna dikkat çeken Cako, “Mersin, bu özelliğiyle Türkiye’nin ticaretine, ekonomisine ve gelişimine önemli katkılar sağlıyor. Amacımız burada düzenlenecek olan iş forumları vesilesiyle Mersinli yatırımcıları Makedonya’ya yatırım yapmaya davet etmektir” şeklinde konuştu.

Vali Güzeloğlu ise 15-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan ve Makedonya Başbakanı Nikola Grueski’nin de katılacağı iş forumlarından birine Mersin’in ev sahipliği yapacağını kaydetti.

Vali, “Mersin Limanı 25 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle ülkemizin ikinci büyük, Doğu Akdeniz’in de en büyük dış ticaret merkezidir. Mersin olarak 160 gümrük bölgesine ihracat gerçekleştirerek ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasında girme hedefine büyük katkılar sağlıyoruz. Ülkenin en büyük ikinci tarımsal üretim merkezi olan Mersin, Türkiye’nin toplam tarımsal üretiminin yüzde 7’sini kendi başına yapıyor. Mersin’in sahip olduğu tüm bu derinlikler ve zenginlikler Makedonya ile gerçekleşecek buluşmada güzel işbirlikleri oluşturulmasında önemli rol oynayacaktır” dedi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir