• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Otogar esnafı belediyesi önünde eylem yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafı, yeni yapılan ve 30 Ağustos’ta açılması planlanan yeni otogardaki yazıhane ve dükkânların pahalı olduğunu ileri sürerek otobüsleri ile geldikleri Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptılar.

Bu ay içerisinde yapılması planlanan fakat mahkeme kararı ile iptal edilen yeni otogardaki yazıhane ve dükkânların pahalı olduğunu ileri süren eski otogar esnafı, yazıhane sahipleri ve ayakçılar otobüs ile Mersin Büyükşehir Belediyesi binası önüne geldi. Burada Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz ile görüşmek isteyen esnaf, sık sık “Kocamaz istifa, Ne Sağcıyız Ne Solcu Emekçiyiz Emekçi” şeklinde sloganlar attı.

Grubun belediye binası önünde slogan atması üzerine dışarı çıkan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu, belediye binası önünün kamusal alan olduğunu belirterek kalabalığı dağıtmayan polise tepki gösterdi.

Kalabalık grup adına konuşan Otogar Esnaf Derneği Başkanı Veli Tollu, eylemlerinin devam edeceğini belirtti. Yapılan konuşmanın ardından alkış çalan grup, geldikleri otobüslere binerek tekrar otogara döndü. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir