• DOLAR 32.59
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2498.927
  • ...
Kozluk'ta yerli ürünler piyasada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Kozluk (Hazo) ilçesinde köylerden getirilen sebze ve meyve ürünleri satışa çıkarılırken, yerli ürünlerin satılacağı bir ilçe halinin bulunmaması ise sıkıntıları beraberinde getiriyor.


 

Kozluk’ta yerli sebze ve meyve ürünleri satışa çıkarken, ürün satıcıları satışlardan memnun değil.


 

Sebze ve meyve ürünlerinin geçen yıla göre sabit olduğunu dile getiren yerli ürün satıcılarından Nimet Tarhan, domatesin kasası 10-15 TL, biber kilogramı 1 - 1,5 TL, fasulye 1,5 TL, salatalık 1 TL, üzüm 1,5 – 2 TL ve incir fiyatının 1,5 – 2 TL arasında değiştiğini söyledi.


 

Kozluk çarşı merkezinde kaldırımlar üzerinde satılan ürünlerin çarşı vatandaşı tarafından rağbet gördüğünü ancak çarşı merkezinin de belli bir kapasitesinin olduğunu söyleyen Gürgin Saklıca, “Bizler ürünlerimizi kaldırımlar üzerinde satıyoruz. Bundan dolayı kapısının önünü kapattığımız esnaf da zarar görüyor. İlçede kimi zaman getirdiğimiz ürünler elimizde kalıyor. Buradan bazı vatandaşlarımız ürünlerini Batman’a giderek satmak zorunda kalıyorlar. Bazen satamadıkları da oluyor. Kozluk’ta belediye veya kaymakamlık tarafından olsun, bir halin kurulmasını istiyoruz. Yetkililerin bu işe el atmasını istiyoruz.” dedi.


 

İlçede yerli meyve sebze halinin bulunmaması ve ürünlerde tek bir fiyatın olmamasına sitem eden Saklıca, “Ürünlerde belli bir fiyat olmadığından kimi satıcılar ürünlerini ucuza verip satarken, diğer satıcının malı ise elinde kalıyor. Tek bir fiyat belirlendiğinde herkes kendisine göre bir şeyler satacaktır.” şeklinde konuştu.


 

Satıcılar ilçede bu soruna el atan hiçbir yetkilinin olmadığını dile getirdiler.   (M. Said Aksoy - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir