• DOLAR 32.505
  • EURO 34.591
  • ALTIN 2498.544
  • ...
Üç yıldır inşaatı devam eden köy camisi yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Çınar’a bağlı Bulutçeker (Kubik) köyünde yapımına 2011 yılında başlanan ve devam eden medrese ve cami inşaatı maddi imkânsızlıklardan dolayı bir türlü  bitirilemiyor.

Kubik köyü cami imamı Muhammed Cihad Şanlı, eski köy camisinin yetersiz gelmesinden dolayı yeni bir cami yapımına başlandığını fakat üç yılı aşkın bir süre geçmesin rağmen maddi imkânsızlıklardan dolayı bitirilemediğini ifade etti.

Cami inşaatı ile beraber, medrese yapımının da yapıldığını belirten cami imamı, ‘’Cami inşaatını bitiremediğimizden dolayı, medrese inşaatında herhangi bir ilerleme kaydedemiyoruz. Bize maddi olarak destek gelmezse maalesef camimizin inşaatı bitemeyecek. ’’ dedi.

Kubik Köyü Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aydın Kaçan ise, köydeki eski caminin ihtiyacı karşılayamamasından dolayı yeni bir camiye ihtiyaç olduğundan dolayı yaklaşık bin kişinin içinde ibadet edeceği bir cami yapımına başladıklarını ifade etti.

Yaptıkları yeni caminin alt katını medrese yapmayı düşündüklerini belirten Kaçan, ‘’İçinde bin kişinin ibadet edeceği cami ve medrese inşaatını kendi imkânlarımız ile bu seviyeye getirdik. Yaklaşık 650 bin lira masraf yapmamıza rağmen cami inşaatımız bitmedi. Bununla beraber yaklaşık 300 bin liraya daha ihtiyacımız var.’’ diyerek cami inşaatı için Müslümanlardan yardım talebinde bulundu.

Kubık köyü muhtarı Salih Emre ise yeni yaptıkları caminin maddi imkânsızlıklardan dolayı bitirilemediğini belirti.

Köy muhtarı Emre, her Müslüman’ın kendi imkânları çerçevesinde yardımda bulunmasını talep ederek, ‘’Her Müslüman kendi imkânları çerçevesinde cami inşaatımıza yardımda bulunabilir. Boya, çimento, kum her türlü yardımı kabul edebiliriz. İsteyen yardımseverlerin köy camisi için açtığımız hesap numaralarına da yardım da bulunabileceklerini’’ ifade ederek, Kubik Köyü Cami hesap numaralarını ve iletişim bilgilerini;  

"Ziraat bankası hesap no: tr24 0001 0004 9860 9621 7350 01 (Aydın Kaçan)

PTT hesap no: 062 640 56 (Aydın Kaçan)

Telefon no: 0535 779 75 43 (Aydın Kaçan)" şeklinde verdi. (Vedat Aydın-İLKHA)

  

Bu haberler de ilginizi çekebilir