• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Mersin'de yaklaşık 120 bin çocuk Kur'an'ı Kerim ile buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Diyanet Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Görgülü yaptığı açıklamasında, Mersin genelinde 120 bin ana sınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencisinin Kur’an’ı Kerim, Siyer, itikad ve diğer dini eğitimlerini aldığını ifade etti.

23 Haziran’da başlayan yaz kurslarının üç dönem şeklinde gerçekleştiğini belirten Görgülü, çok verimli ve kazançlı bir yaz dönemini daha da geride bıraktıklarının altını çizdi.

Açıklamasında Görgülü, “Yaz boyunca çocuklarımızın emsalleri tatil yörelerinde geç saatlere kadar eğlenirken, Cami ve Kur’an kurslarımıza yaz sıcağında dinimizin temel kaynağı Kur’an-ı Kerimi öğrenmeyi tercih eden kıymetli öğrencilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum.” dedi.

“Mersin’de yaklaşık 120 bin çocuk kurslara devam etti”

Kur’an kursları hakkında sayısal bilgiler aktaran Görgülü, “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz tatili boyunca Kur’an, Siyer, ibadet, ahlak ve dini bilgilerin verildiği yaz Kur’an kurslarına, ‘Camiye Koşalım, Kur’an’la Buluşalım’ temasıyla başlayan ve hafta içi her gün, her yaştan öğrencinin katılabildiği kurslarda yaklaşık Mersin il genelinde ilk ve ortaokul çağlarında 115 bin yavrumuz, 4-6 yaş gurubu çocuklara yönelik Kur’an kursu (anaokulu) grubunda ise 3 bin, Türkiye genelinde ise 5 milyon yakın öğrencimiz bu kurslarımıza katılmıştır. Bu azımsanacak bir sayı değildir” ifadelerini kullandı.

“Akranları tatilde olan çocuklar camiye koştu”

Çocukların kendi iradeleriyle oyun oynamak yerine Camiye koştuklarına dikkat çeken Görgülü, “Çocuklar Kur’an’ı, namaz kılmayı öğrendiler. Camiyle tanıştılar. Camide sevgiyi, saygıyı, paylaşmayı, yardımlaşmayı, kardeşliği, dayanışmayı öğrendiler. Camii ve Kur’an kurslarımızda mukaddes kitabımız Kuran-ı Kerimi en güzel ve doğru şekilde öğretmenin yanı sıra, öğrencilerimize ilmihal, adab-ı muaşeret ve hadis-i şerif dersleri de verilmiştir.  Oyun atmosferi içinde, bazen spor müsabakaları, camiler arası spor turnuvaları, trafik dersleri, kendi aralarında bilgi yarışmaları yaparak dini vecibelerini öğrenirken hayatın diğer aktivitelerini de yerine getirdiler.” şeklinde konuştu. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir