• DOLAR 32.577
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2432.34
  • ...
Gazzeli Çocuklarda Psiko-Sosyal Travma Patlaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM - Gazze`de bulunan UNICEF üst düzey yetkilisi Pernilla Ironside, israil`in saldırıları sonucunda, son 48 saat içinde 9 Filistinli çocuğun daha katledilerek, Temmuzdan bu yana 469 çocuğun yaşamını yitirdiğini ve 370 binden fazla çocuğun da ``psiko-sosyal`` ilk yardıma ihtiyacı olduğunu ifade etti.

UNICEF Gazze Bürosu Başkanı Pernilla Ironeside, BM`de yaptığı basın toplantısındaki konuşmasında, Gazze`de çocuk olmanın tam bir ``kabus`` manasına denk geldiğine işaret etti. Ironeside, "israil`in saldırılarının neden olduğu fiziksel seviyedeki yaralanmaların, çocuklar üzerinde etkisinin gerçekten çok büyük olmasına rağmen istikrarsızlaştırıcı etkisi açısından duygusal ve psikolojik kayıpların tam olarak bilinmediğini" söyledi.

Çocuklar açısından Gazze`de güvenli bir yer olmadığı duygusunun hakim olduğunu belirten Ironside, ``Çocukların güvenlik duygusuna ihtiyacı var`` dedi. Ironside, ``Bütün istedikleri güvenlik duygusu`` olduğunu belirtirken, Gazze`de yaklaşık 280 bin kişinin güvenlik için bir gecede BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) okuluna sığındığını bildirdi.

Gazze`de ölüm ve yaralanmayla tanışmamış bir ailenin dahi olmadığını belirten Ironside, UNICEF`İN 50 psikolog ve danışmanının Gazze`de doğrudan kayıplardan etkilenmiş 3 bin çocuğa ulaşabildiğini ancak 373 bin Filistinli çocuğun psiko-sosyal olarak acil ilk yardıma ihtiyacı olduğunu vurguladı. İronside, anne ve babaların da bir travma halinde olduklarını belirterek, bunun şok edici olduğunu söyledi.

48 saat içinde 9 çocuğun daha öldürülmesiyle 8 Temmuz tarihinden bu yana öldürülen çocuk sayısı 469 kişiye çıkarken, 3 bin çocuğun yaralandığını kaydetti. Ironside, UNICEF`in 219 okulun hava saldırıları ve bombardımandan zarar gördüğünü bunlardan 22 okulun tamamen yıkıldığını ifade etti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir