• DOLAR 32.378
  • EURO 35.001
  • ALTIN 2325.92
  • ...
Göstericiler Bakanlık Binalarını İşgal Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Troyka`nın, incelemelerini sürdürmek üzere Atina`ya dönme kararına tepki anlamında sembolik olarak yapıldığı belirtilen eylem sırasında, işgal altındaki bakanlıkların önünde toplanan çok sayıda memur ve işçi protesto gösterisi yaptı.

Bu arada, Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ile görüşmek için Maliye Bakanlığı`na gelen Troyka yetkililerinin göstericiler tarafından engellendiği bildirildi.

Yunan medyası, Maliye Bakanlığı`nın avlusunda toplanan yüzlerce göstericinin Troyka yetkililerinin Venizelos ile görüşmesini engellemekte kararlı olduğunu açıkladıklarını duyurdu.

Bu arada, Kamu Çalışanları Konfederasyonu ADEDY`den yapılan açıklamada, "Bakanlıklardaki işgallerin Troyka`nın tekrar ülkeye gelmesine ve gelirlerin azalmasına neden olan barbarca önlemlere karşı yapıldığı" belirtildi.

Öte yandan, hava trafik kontrolörlerinin 5 ekimde 24 saatlik grev kararı aldığı bildirildi.

Yunan basın-yayın organları, hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle 5 Ekim`de devlet başkanlarının uçakları ile ilk yardım ve insani yardım uçakları dahil olmak üzere, Yunan havaalanlarından hiçbir uçağın havalanmayacağını, havaalanlarına hiçbir uçağın iniş yapamayacağını duyurdu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir