• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kur'an kursu öğrencileri birincilik için yarıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Türkiye genelinde Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiye koşalım, Kur'an ile buluşalım” sloganı ile başlattığı Yaz Kur’an kursları sona ererken, Kızıltepe Müftülüğü bünyesindeki  232 cami ve 19 Kur’an kursunda  okuyan  251 öğrenci,  yarışmada  ilk 10’a girmek için  finalde  yarıştı.

Kızıltepe Kız Kuran Kursu konferans salonunda gerçekleştirilen finale Kızıltepe İlçe Müftü Vekili Mustafa Ali Işık,  Müftülük Şube Müdürü Halil Öztürk, bazı Kuran Kursu Hocaları ile veliler ve öğrenciler katıldı.

Yarışmada öğrencilere  İnancım, İbadetim ve İtikadım isimli kitaplardan  itikat, ibadet, siyer, tecvid ve Kur’an-ı Kerim konularından sorular soruldu.

Düzenlenen programla ilgili bilgi veren Kızıltepe Müftü Vekili Mustafa Ali Işık, “Kızıltepe müftülüğü olarak Yaz Kuran kursları arası final yarışması için buradayız. Daha önce toplam 232 cami ve 19 kuran kursu arasında Salı günü test usulü eleme yarışması yapmıştık. İlk 10’a giren öğrencilerimiz ise, bugün finalde yarışacak. İlk 10’a giren öğrencilerimiz Salı günkü bilgi yarışmasında 100 puan üzerinden 93 ve 96 puan alan öğrencilerimizdir. Bugün burada birinci, ikinci ve üçüncüyü  seçeceğiz. İlk ona giren tüm öğrencilerimize hediye verip ödüllendireceğiz. Çocuklarımızın anneleri, babaları ve hocaları bu duyguyu tadıp görsün ve öğrencilerimizde  de bir özgüven oluşsun diye böyle bir yarışma düzenledik. İnşaallah hayırlara vesile olur. Burada öğrencilerimizin neler öğrendiğini, sorulara ne kadar ince cevap verdiklerini öğreneceksiniz. Diyanet İşleri Başkanlığının göndermiş olduğu müfredattan İnancım, İbadetim ve İtikadım isimli kitaplardan  itikat, ibadet, siyer, tecvid ve Kur’an-ı Kerim konularından seçtiğimiz 20 soruyu  soracağız. Beraberlik bozulmadığı takdirde ise yedek olarak hazırladığımız 10 soruyu soracağız. ”şeklinde konuştu.

Yarışma sonunda verilen cevaplar 3 juri üyesi tarafından not edilirken 1. ,  2.ve 3. gelenler puanlama sırasına göre belirlendi.

Yarışmaya 10 cami ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı. Yarışma sonucunda birinciliği  Elbeyli Camii, İkinciliği  Zümrüt Camii ve üçüncülüğü  ise İpek Camii öğrencileri kazandı.

Birinci gelen öğrenciye 400 TL, İkinciye 300 TL, üçüncüye  de 200 TL, diğer yarışmacılara ise 50’şer TL ödül verildi. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir