• DOLAR 32.48
  • EURO 34.846
  • ALTIN 2477.7
  • ...
Türkiye`den Fransa`ya Nota
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pkk`nın son dönemde Avrupa`da Türk merkezlerine yönelik yaptığı saldırılara dün Paris`teki Turizm ve Kültür Müşavirliği`nin Pkk militanları tarafından işgal edilmesi izlemişti. Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre Türkiye, Fransa`ya nota vererek, diplomatik misyonlarının ve temsilciliklerinin daha iyi korunmasını ve Pkk yandaşlarına müsamaha edilmemesini isteyecek.

Türkiye`nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu`nun dün akşam İçişleri Bakanı Claude Gueant`la yaptığı görüşmede de bu konuyu da gündeme getirdiği öğrenildi. Gueant`ın Türkiye`ye yapacağı ziyaretin hazırlıkları konusunda daha önce öngörülen görüşmede Burcuoğlu, Paris Turizm Müşavirliği`nin işgal edilmesini de gündeme getirdi ve Türkiye`nin Pkk`nın Fransa topraklarındaki eylem ve faaliyetlerinde duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Paris Büyükelçiliği ayrıca dünkü işgalle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant`ın 6 Ekim`de Türkiye`ye yapacağı ziyarette terörle alakalı mücadelenin de geniş yer tutması bekleniyor. Daha önce Fransa makamları bu ziyarette terörle mücadelede Türkiye`yle mutabakat metninin imzalanacağı bilgisini vermişti. Fransa son iki yılda Pkk`ya yönelik yaptığı operasyonlarda Pkk`nın birçok militanını yakalamış ve mahkeme sürecinde bu kişilere altı ay ila altı yıl arasında çeşitli cezalara çarptırılması istenmişti. Savcı ayrıca Paris`te bulunan PKK merkezlerinin de kapatılması istemini mahkemeye sunmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir