• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Gaziantep'e 5 bin kişilik kız öğrenci yurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Karataş Mahallesi'nde 5 bin kişilik kız öğrenci yurdu inşası için saha etüt çalışmaları yapıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, Edacan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Selim Ener ile birlikte 5 bin kişilik kız öğrenci yurdunun saha incelemesinde bulundu.

İnceleme sonrası açıklama yapan Başkan Şahin, Gaziantep'in yurt yapımı konusunda farkını ortaya koyduğunu ve toplam kapasitenin 10 bine çıkartıldığını belirtti. Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: “Gaziantep'te kurumlar ve özel sektörün uyumlu çalışmasıyla birçok sorun çözüme kavuşturuyor. Yaptırılan 5 bin öğrenci kapasiteli öğrenci yurduda ortak akılın ürünüdür. Tüm emeği geçenleri kutluyorum. Çünkü yurt sorunun çözülmesi demek öğrencilerimizin tercihini de Gaziantep'e yönlendirecektir" diye konuştu.

Yurdun yeni eğitim öğretim yılında da hizmet verecek olmasının ayrı bir önem taşıdığını belirten Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özgül, “Burada bir heyecanı paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yurt gerçekten 1. sınıf ve 5 yıldızlı bir konforla inşa edilmiş. Böyle nitelikli ve kaliteli bir yurdu Gaziantep'e kazandıranlara ve tüm emeği geçenleri yürekten kutluyorum.”dedi

Öte yandan, özel bir grup tarafından yaptırılan ve 2 ay içerisinde tamamen bitirilmesi beklenen yurt, 5+5 yıllığına Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Bölge Müdürlüğü'ne kiralanacak.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir