• DOLAR 32.389
  • EURO 35.434
  • ALTIN 2324.336
  • ...
STK'ların kurduğu aşevinden günlük bin aileye yemek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’da 22 yıl önce 22 STK’nın birleşmesiyle oluşturulan Gönüllü Kuruluşlar Aşevi her gün bin aileye yemek yardımında bulunuyor. Önceleri sadece Ramazan ayına has yardımlar için kurulan aşevi, sonraları talebin çok olmasıyla çıtasını yükselterek günlük bin kişiye yemek dağıtmaya başladı.

Hergün bin aileye 2 çeşit yemek dağıtılıyor
Aşevinin Şanlıurfa’da hizmet veren STK’ların birleşmesiyle kurulduğunu söyleyen Hz. İbrahim Halilullah Kültür ve Eğitim Vakfı Gönüllü Kuruluşlar Aşevi Başkanı Aziz Kutluay, “ Şanlıurfa’da 22 yıl önce 22 gönüllü STK birleşerek Ramazan’da muhtaç insanlara sıcak bir yemek vermek amacıyla vakfımız kuruldu.  İlk zamanlar 50-100 aileye yardım yapıyorduk. Şuanda bin aileye düzenli yardım ediyoruz.  Fakat bazen bu sayı 8 bine kadar çıkabiliyor. Ailelere her gün iki çeşit yemek veriyoruz.”dedi.

Sadece yiyecek yardımı yapmadıklarının da altını çizen Kutluay, “Muhtaç ailelere giysi yardımı da yapıyoruz. İnsanımız giymediği fakat yeni, temiz olan elbiselerini getiriyorlar. Bazen mağazadan alıp getiriyorlar. Giysi yardımını genellikle bayram ve okul öncesinde muhtaç ailelere veriyoruz. Bunun yanında et yardımlarımız var. İnsanımız kurban yardımı yapmak istediğinde bize ücretini veriyor. Bizler de o kurbanı burada kesip muhtaç ailelere dağıtıyoruz. Bazen nakdi para yardımında bulunuyoruz. “ ifadelerini kullandı.


Aşevinin yaptığı yardımlardan faydalanan ihtiyaç sahiplerinden Fatma B, “Kocam felç olduğu için çalışmıyor. Durumumuz olmadığı için buradan yemek alıyoruz. Allah vakfı kuranlardan razı olsun binlerce fakiri, yetimi, doyuruyor. Bu gibi vakıflar olmasaydı belki de kimse bizi görmeyecekti. Buradan yağ, şeker, et yemek alıyoruz. ”dedi.  (Mustafa Bikeç- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir