• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İstanbul`da Katliam Girişimi!..
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ormandaki köpekleri beslemek için giden bir hayvansever, köpeklerin yerde bitkin bir vaziyette yattığını fark edince durumu yetkililere bildirdi. İnternet üzerinden yayılan haber üzerine bölgeye çok sayıda hayvan sever ve veteriner hekim akın etti. Bir yandan ormanlık bölgeden toplanan köpekler boş alana getirildi ve serum takılarak tedavi altına alındı.

Hayati tehlikeleri olan 6 köpek kliniklere gönderilirken, 1 köpek öldü. Köylüler, köpekleri belediyenin zehirlediğini iddia ederken, bir hayvansever ise köpekleri hayvanlarına saldırma olasılığını düşünerek mandıra sahiplerinin zehirlediğini ileri sürdü. Belediye hayvanlara torbalar dolusu kuru gıda gönderdi.

Belediyelerin sokaklardan toplayarak Göktürk Bolluca Ormanı`na bıraktığı yaklaşık 300 sokak köpeği, henüz kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından zehirli mama ile telef edilmek istendi. Bir hayvansever, köpekleri beslemek için gittiğinde tüm köpeklerin yerde yattığını fark etti. Daha önce etrafında toplanan köpeklerin bu kez yanına gelmemesi üzerine tedirgin olan hayvansever, bir terslik olduğunu hemen fark etti. Yanlarına gittiğinde köpeklerin hiçbirinin yerden kalkamadığını farketti ve olayı veteriner hekimlere bildirdi.

Sosyal paylaşım sitelerinden bölgeye yakın olan veterinerlerden yardım istendi. Birçok hayvan sever de, veteriner talep edildiğini öğrenince bölgeye akın etti. Ormanlık alana dağılan hayvanseverler, buldukları köpekleri kucaklarında taşıyarak hayvanların toplandığı alana getirdiler. Hemen seyyar hastane kuruldu. Köpeklerin üşümesine engel olabilmek için yerlere sünger serildi ve köpeklerin üzerine battaniyeler örtüldü. 6 veteriner, ormanlık alandan bitkin halde getirilen 70 köpeğe serum taktı. Durumu ciddi olan köpeklerden 6`sı veteriner kliniklerine kaldırıldı. Hayvanseverler, "300 köpekten 80 kadarını buraya getirdik. Etrafta da zehirli yiyeceklerden tatmayan 50 kadar köpek var. Diğer köpeklerin telef olmasından korkuyourz" dediler.

Köpeklerin zehirlendiğini duyunca kısa sürede olay yerine gelen Veteriner Hekim Devrim Baykal, "Bu bölgede yaşayan köylülerin köpekleri zehirlediğini duyduk. İstanbul`da hayvan barınakları yetersiz. Ormanda saatlerce köpek aradık. Bulduğumuz köpekleri tedavi ettik. 3`ü özel olmak üzere 6 veteriner hekim ve birçok hayvansever köpekleri yaşatabilmek için mücadele veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi`ne katkılarından dolayı minnettarız" dedi.

24 saat açık hayvan hastanesi kurulsun

Hayvan Hakları Bileşim Haraketi Kurucusu Mehtap Özer ise, daha önce köpekleri beslemek için buraya geldiklerini ve bazı kişilerin kendilerine ateş ettiğini söyleyerek, "Köpeklere tecavüz edenlerde hapis yatsınlar. Hayvanlara yönelik işlenen suçlar cezasız kalmasın. Kimse unutmasın ki onlarda birer canlıdır. En kısa zamanda 24 saat açık hayvan hastanesi kurulsun" dedi.

Bir havyansever derneği üyesi olan Burhan Özkan ise, "Ormanda baygın bulduğumuz köpeklere bu eziyeti çektirenler insan olamazlar. Yetkililer suçluları bulup hesap sorsunlar" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, köpekler için ormanlık alana kuru gıda, ilaç gibi ihtiyaç malzemeleri gönderdi. Açılan kuru mamalara köpekler hücum etti.

Ajanslar

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir