• DOLAR 32.512
  • EURO 34.94
  • ALTIN 2430.764
  • ...
"Kur'an'ı anlayan mümin karanlıktan uzak olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Diyanet İşleri Başkanlığı 2014 Yaz Kur’an Kursları kapsamında Şırnak Buhara Gençlik Merkezi tarafından organize edilen Yaz Kur’an kursları bu yılki mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Mezuniyet töreninde konuşan Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan, ümmetin içinde olduğu sıkıntının Kur’an ve sünnetten yüz çevirmelerinin sonucu olduğunu söyledi.


Şırnak Valiliği SODES kapsamında faaliyet yürüten Buhara Gençlik Kültür ve Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi bu yıl yaz Kur’an Kursunda buluşturduğu öğrencilere mezuniyet diploma programı düzenledi.

Şırnak İl Müftüsü Ahmet Özkan’ında katıldığı program Kur’an tilavetiyle başladı. 30 öğrencinin mezun olup diploma aldığı programda öğrenciler çeşitli ayet, hadis ve ilahiler seslendirdi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Özkan, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın isteğinin Kur’an-ı Kerim’le tanışmayan kimsenin kalmaması olduğunu söyledi.

"Bütün müminler kardeştir"

Müftü Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kur’an-ı Kerimi tanıyan, okuyan, anlayan bir mümin yanlıştan ve karanlıktan sıkıntıdan uzak olur. Bugün İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntının nedeni Kur’an ve sünnetten yüz çevirmelerinin sonucudur. Allah (cc) Kur’an ayetinde diyor ki ‘Kim benim zikrimden Kur’anımdan yüz çevirirse dara düşer sıkıntıya düşer.’ O halde bugün İslam aleminde birkaç sıkıntı varsa ki vardır bunun sebebi Kur’andan yüz çevirdiğindendir. Bütün müminler kardeştir, işte Müslümanlar bu Kur’an kardeşliğini 2’inci 3’üncü plana attılar onun için sıkıntı çekiyorlar.”

Buhara Gençlik Merkezi Başkanı Muhammed Sıddık Bal, 2011 yılında  kurdukları derneklerinin amacının öğrencilerin dış etkenlerden soyutlatıp okul derslerinden sonra  hem eğitimlerinin eksiklerini tamamlayabilecekleri hem  de eğlence ortamını bulabilecekleri bir mekan hazırlamak olduğunu söyledi.

Program sonunda 30 öğrenci, hocalarından kurs bitirme belgelerini aldılar. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir