• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...

ŞANLIURFA- Türkiye’deki pamuk ihtiyacının yüzde 42’sini karşılayan GAP’ın başkenti Şanlıurfa’da yılın ilk pamuğu ihaleye verildi. Şanlıurfa Ticaret Borsası’nda ihale edilen pamuk yetiştiricileri altınla ödüllendirildi.

Şanlıurfa’nın Ovabeyli Mahallesi’nden Hasan Alpak, Mehmetçik Aslanlı Mahallesi’nden Halil Atay, Suruç Büyükağacı Köyü’nden Aydın Alan, yetiştirdikleri pamuğu Şanlıurfa Ticaret Borsası’na getirerek satışa sundu. Açık arttırma ile satışa sunulan 100 kilogram pamuk, bir iplik firması tarafından 15,50 kuruş TL’den satın alındı.

Yeni sezonun tüm üreticilere hayırlı olması temennisinde bulunan Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, pamuğun stratejik bir ürün olduğuna vurgu yaptı.

Şanlıurfa’nın Türkiye pamuğunun %42’lik bir bölümünü karşıladığını belirten Kaya, Şanlıurfa pamuğunun kaliteli olduğunu belirtti. Şanlıurfa pamuğunun Ege Pamuğu ile yarışır bir durumda olduğunu arada hiçbir fiyat farkı bulunmadığını da ifade eden Kaya, pamuğun temiz toplanması yönünde de çiftçileri uyardı.

Ticaret Borsası olarak, pamuk kirliliği konusunda mücadele verdiklerini ve çalışmalarının başarıyla sonuçlandığını belirten Kaya,  “Buradaki pamuk satışımız semboliktir. Her yıl bir üreticiyi ödüllendiriyorduk, fakat 3 üreticimiz de birlikte başvuruda bulundular bizlerde gönülleri kalmasın diye üreticilerimizin müracaatlarını kabul ederek karınca kararınca küçük birer hediye verdik. Buradaki amacımız Şanlıurfa pamuğuna ve çiftçimize sahip çıkmaktır.” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)