• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Van`a `Tekstil Kent` Kurma Çalışmaları Devam Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - DPT tarafından tasarlanan `Cazibe Merkezleri Destekleme Programı` kapsamında bulunan Van`a, `Tekstil Kent` kurma çalışmaları devam ediyor.

 

Bu kapsamda Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk; DPT Müsteşar Yardımcısı Ahmet Yaman`la birlikte Van`a gelerek Vali Münir Karaloğlu ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptı. Vali Karaloğlu, Yaman`a son aşamaya gelen ve DPT`nin onayını bekleyen `Tekstil Kent` ve Van`a Cazibe Merkezleri projesi kapsamında yapılması düşünülen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

 

DPT heyetine, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci tarafından Van-Gürpınar karayolu üzerinde 300 bin metre kare arazide 25 bin metre kare kapalı alana kurulması düşünülen `Tekstil Kent`le ilgili bir sunum yapıldı. Son yıllarda dünyanın yaşamış olduğu ekonomik krizden Türkiye`nin ve Van`ın da etkilendiğini kaydeden Karaloğlu, bölgedeki işsizliği azaltmak için de konfeksiyon sektörünün geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

"Çağrı Merkezleri Doğu`daki İşsizliğe Çare"
Türkiye ve bölgedeki işsizliği azaltmak için en popüler işlerin; tekstil ve çağrı merkezleri olduğunu anımsatan Karaloğlu, çağrı merkezlerinin doğuda işsizliğe çare olduğunu bildirdi. Van`a çağrı merkezi kurulması için DPT yetkililerinden destek isteyen Karaloğlu: "Erzurum`daki çağrı merkezlerinde binlerce kişi çalışırken, Van`da olmadığı için 1 kişi bile çalışmıyor. Burası TRB-2 bölgesi, işsizliğin yoğun olduğu bir bölge. Biz burada istihdam artsın diye uğraşıyoruz. Van`a kurulacak `Tekstil Kent`te 5 bin metre kareye bir çağrı merkezi de kuralım. Erzurum nitelikli nüfusu kaybeden bir il durumundaydı. Şimdi bunun çağrı merkezi sayesinde durdurulduğunu söylüyorlar. " dedi.

 

"Tekstil Kentin Van`a Kurulması, Toplumsal Rehabilitasyon Açısından Çok Önemli"
İstanbul, Ankara gibi büyükşehirlerde onlarca Vanlı tekstilcinin merdiven altlarında üretim yaptığını kaydeden Karaloğlu, Van`a tekstil kent kurulması halinde bu üreticilerin Van`a geleceğini kaydetti. Tekstilin Van`a girmesine sadece işgücü açısından da bakılmaması gerektiğinin ifade eden Karaloğlu: "Bu durum, toplumsal rehabilitasyon açısından da çok önemli. Tekstil kentin kurulmasına sadece ekonomik olarak değil sosyal bir vaka olarak da bakmak lazım." dedi.

 

AK Parti Milletvekili Burhan Kayatürk de, Van`a tekstil kent kurulması halinde batıda üretim yapan Vanlı tekstilcilerin de yatırımlarını memleketlerine getireceklerine inandığını söyledi. Yaklaşık 2 saat süren sunumun ardından Vali Karaloğlu, DPT heyetine Van-Gürpınar karayolunda kurulması düşünülen tekstil kent arazisini gezdirdi. Arazide incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Gürpınar ilçesinde üretim yapan Zernek Tekstil ve Pratik Terlik atölyelerini gezdi.

Fikret Özkan - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir