• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
ABD`de Gazze`yle Dayanışma Yürüyüşü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD`nin New York kentinde, Gazze saldırıları nedeniyle Terör rejimi israil karşıtı gösteri düzenlendi.

Göstericiler, Brooklyn`deki Cadmen Plaza Park`ta toplandı. Konuşmalarda, Filistin halkıyla dayanışma içinde olunduğu vurgulandı. Buradan hareket eden eylemciler, Brooklyn Köprüsü üzerinden Manhattan`a doğru yürüyüşe geçti.

Göstericiler, ABD Başkanı Barack Obama`ya seslenerek ``israil için daha fazla paraya hayır`` diye bağırdı. Bir eylemci de üzerinde ``Gazze için para`` yazan döviz taşıdı.

AA muhabirine konuşan ABD doğumlu Filistinli genç şair Salani Salih, ``Filistinli veya değil, Müslüman, Hristiyan veya Yahudi, hangi dinden, ıraktan olursak olalım fark etmiyor. Bugün israil`in vahşetine maruz kalan Filistin halkıyla dayanışma gösterisi için buradayız. Bu desteğin devam edeceğini umuyorum. Sesimizin duyurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yürüyüşe Queens`ten katılan bir başka gösterici, ``Özgürlüğümüz için buradayız. Yeni doğmuş bebekler dahil, öldürülen çocuklarımızı korumak için buradayız`` dedi.

Yürüyüşte, Ferguson`da siyahi gencin polis tarafından öldürülmesini protesto edenlerle dayanışma mesajı da verildi. Göstericiler, ``Ferguson`dan Filistin`e haklı direniş``, ``Ferguson`daki vahşeti ve Gazze`deki vahşeti durdurun`` şeklinde slogan attılar.

Yürüyüş, israil polisiyle eğitim ve bilgi paylaşımı yaptığı belirtilen New York Polis Teşkilatı`nın genel merkezinin önünde sona erdi.

Bu arada, eylemciler Brooklyn Köprüsü üzerindeyken, yandaki Manhattan Köprüsü`ne Filistin bayrağı asıldı. Yaklaşık yarım saat kadar asılı kalan bayrak polis tarafından indirildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir