• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Gaziantep`te Başörtü Zulmü Dinmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Başörtülü kız öğrencilerinin eğitim hakkından mahrum bırakılması sayısı günbegün devam ediyor. Bunlardan bir yenisi; Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu 6.sınıf Öğrencisi Şuheda Kurt. Öğrenci velileri yaşanan mağduriyetten sitem ederken, okul idarecileri konuya ilişkin açıklama yapmaktan çekiniyor.

Gaziantep Pakize Kemal Öğücü İlköğretim Okulu, Latife Özmimar İlköğretim Okulu, 24 Kasım İlk Öğretim okullarında yaşanan başörtüsüz okul dayatmasına Mehmet Erdemoğlu İlk Öğretim Okulu da dahil oldu.
Mehmet Erdemoğlu İlköğretim Okulu 6.sınıf Öğrencisi Şuheda Kurt başörtülü olduğu gerekçesi ile iki gündür okula alınmıyor. Yaşanan hukuksuzluğa isyan eden öğrenci velisi Ahmet Kurt, Okul idarecilerinin, tarihi geçmiş yönetmenliği yürürlükteki olan yasanın üstünde tutarak, açık bir zulüm ve hukuksuzlukla karşı karşıya olduklarını kaydederek, "Yasal hiçbir dayanağı olmayan muamelelerle karşı karşıya kalmaktayız. Birileri bize bilinçli bir şekilde zulüm dayatıyor. Çocuğumuz aileden aldığı İslami bilgi birikimiyle okuluna başörtüsü ile devam etmek istiyor. Biz de kızımızı sonuna kadar destekleyeceğiz bu hususta . Bu zulüm son bulana kadar gerekirse her gün okul önüne gelip tepkimizi duyurmaya çalışacağız." şeklinde konuştu.

 

Vicdan Sahibi Herkesten Destek İstiyoruz
Vicdan sahibi herkese seslendiklerini söyleyerek yetkili birimlerin bu hususta çözüme varmalarını isteyen baba Kurt, "Buradan vicdan sahibi herkese sesleniyorum. Böyle bir zulmü yaşayan hiç kimsenin yalnız kalmaması gerektiğine inanıyorum. Yarın diğer insanları da böyle bir zulümle karşı karşıya kalabilir." ifadelerini kullandı.

Okul hayatına başörtüsü ile devam etmek istediğini belirten Şuheda Kurt, "Ben başörtüsü ile okuluma devam etmek istiyorum. Kimsenin bu duruma karşı çıkmasını istemiyorum. Bu konuda bana destek oldukları için annemle babada teşekkür ediyorum."dedi.

Çevredeki Vatandaşlar Başörtülü Öğrenciye Destek Verdi
Başörtülü öğrenci ve ailesine destek veren Ayfer Engin adlı vatandaş başörtüsüz eğitim dayatmasını saçma bulduğunu vurgulayarak,"Okul müdürünün elinde yasal bir dayanak olmadan bu kız çocuğu içeriye almaması kabul edilebilir bir durum değildir. Başörtüsü üniversitelerde serbest hale gelmişse ilköğretimlerde yasaklanması çok saçma bir şey. Ben de bu uygulamayı kınıyorum. Küçük kardeşime destek olmak amacıyla burada bulunuyorum."ifadelerini kullandı.

Şefik Mert-İLKHA

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir