• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
Ergani'de ishal salgını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Ergani ilçesinde geçtiğimiz haftalarda baş gösteren ishal salgını artarak devam ediyor. Hafta başında yüzlerce çocuk ve yetişkin; kusma, mide bulantısı ve ishal şikâyetleriyle devlet hastanesine başvurdu. Devlet hastanesi Yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, vatandaşları şebeke suyu içmemeleri konusunda uyardı.

Hafta başından bu yana yüzlerce yetişkin ve çocuk; kusma, mide bulantısı ve ishal şikâyetleriyle Ergani Devlet Hastanesine başvurdu. Başvuran hastalar üzerinde yapılan tetkiklerde, hastalarda rota virüsüne rastlanıldı.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan devlet hastanesi yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, bulaşıcı olan bu hastalığın yetişkinlerden ziyade çocuklarda çok etkili olduğunu belirterek dikkatleri şebeke suyuna çevirdi.

Salgın sebebinin belirlenmesi için belediyenin şebeke sularında analiz yapması gerektiğini belirten Yetmiş, “Edindiğimiz ilk bulgulara göre salgının şebeke suyundan kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Hastanemize, ateş, kusma, ishal, karın ağrısı şikâyetiyle gelen çoğunluğu çocuk birçok hastamız ilk müdahaleleri yapılarak gerekli tedavileri verilip evlerine taburcu edildi. Vatandaşlarımıza bu süreçte tükettikleri şebeke sularını kaynatarak kullanmalarını, kişisel hijyene dikkat etmelerini, sık sık ellerini yıkamalarını, sebze ve meyvelerini temiz suyla bolca yıkamalarını ve gerekmedikçe bireysel temaslardan kaçınmalarını öneriyoruz” dedi. (Veysi Demirci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir