• DOLAR 32.389
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2326.831
  • ...
Zuhri: Bunlar Bizim İlk Şehitlerimiz Değil, Son da Olmayacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mahmut Özsoy / Doğruhaber / Haber Merkezi

İslami Direniş Hareketi (Hamas)`ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, bu sabah Rafah kentinin batısındaki Tel Es-Sultan mahallesinde bulunan birkaç eve siyonist israil uçakları tarafından düzenlenen hava saldırısında önde gelen komutanlarından üçünün şehit olduğunu, şehit komutanların Muhammed Ebu Şemmale, Raid El-Attar ve Muhammed Burhum olduğunu duyurmuştu. 

Üç komutanın şehadeti üzerine bir açıklama yapan Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri;

Bu şehadetler kurtuluş sürecinin tabii sonucudur. Ama bu saldırılar halkımızın ve direnişin iradesini kırmayacaktır. Şu anda iradeler savaşı sürüyor. Halkımızın iradesi güçlü. Bunlar bizim ilk şehitlerimiz değil, son da olmayacak. Rantisi`ler ve Ahmed Yasin`ler de şehit edildi. Yolumuza devam edeceğiz.

Hamas 3 önemli komutanını kaybetti. Refah kentindeki önemli komutanlardı. Ama bu bizim için kayıp değil. Onlar şehadeti kazandı. Bizim alternatiflerimiz var. Ama israil şu anda hayal kırıklığı yaşıyor. Netenyahu’nun konuşmasında israillilerin psikolojisini düzeltme çabası vardı. Bu saldırı cevapsız kalmayacaktır. Netenyahu ne kadar büyük hata yaptığını görecektir. Şu anda görüşmeler konusunu konuşmanın anlamı yok. Sivillerimizin öldürülmesi konusuna göz yumamamayız. Bugün Gazze’nin ortasında 3 çocuk oynarken öldürüldü.israil’in tüm taleplerimize cevap verdiğini görmemiz durumunda görüşmeler konusunu tekrara düşünebiliriz. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir