• DOLAR 32.369
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Suriye'ye 2 TIR yardım gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLUIRFA- İç savaşın soğuk yüzünün etkisinin hala devam ettiği Suriye’ye yardımlar gönderilmeye devam ediliyor. Şanlıurfa’daki birçok STK’dan oluşan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu, içerisinde çeşitli gıda ve giyecek yardımlarının bulunduğu iki TIR’ı Suriye’ye gönderdi. Suriye’ye gönderilen bu iki TIR’ın 161’nci TIR olduğu belirtildi.

Yaklaşık 3 seneye yakın mazlum Suriyelilere yardım gönderdiklerini ifade eden Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, ”Bu günde sınır ötesine 161’inci TIR'ı gönderiyoruz bunun yanında Şanlıurfa merkezde çadır kentlerin dışında 150 bine yakın Suriyeli kardeşimiz yaşıyor bunlara da yardıma devam ediyoruz. Son olarak ırakta IŞİD zulmünden kaçıp Viranşehir ilçemize gelen Ezidi misafirlerimize de 3 günlük bir çalışma ile yaklaşık 800'e yakın insana ulaşarak yardım dağıttık.” dedi.

Son günlerde Suriyelilere yönelik yapılan saldırılara değinen Gerem, Suriyeliler tarafından yapılan bazı münferit olayların tüm Suriyelilere yüklenmesinin doğru olmadığını belirterek “Zaman zaman bazı münferit olaylar olabiliyor bunu normal karşılamak gerektiğini düşünüyoruz. Yani bir olayı genelleme yapmamamız gerektiğini düşünüyoruz. O insanlar hakaret etmemiz gerekir çünkü onların içinde çok mütedeyyin temiz insanlar var onları rencide etmemeliyiz.” dedi. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir