• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
STK`lar Suriyelilere sahip çıkmaya devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep’te son zamanlarda artan provokasyon olaylarının mağdur ettiği Suriyeli sığınmacıları sahipsiz bırakmayan STK’lar, yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

“Bu insanlar keyfi olarak bizim memleketimize gelmediler”
Suriyeli muhtaç ailelere düzenli yardımlarını sürdürdüklerini belirten Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UMUT-DER) Başkanı Ahmet Kurt, “Umut Der olarak ilk günden itibaren Suriyeli yoksul ve muhtaç ailelere sahip çıkmaya çalıştık. Bu insanlar keyfi olarak bizim memleketimize gelmediler. Mazlumun dini-dili sorulmaz düsturunca her türlü yardımlarımızı esirgemedik elhamdülillah ve esirgemeyeceğiz de”dedi.

Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Biz bu kardeşlerimizin devamlı yanında olmaya çalıştık. Hayırseverlerimizin desteğiyle düzenli olarak yardımda bulunduk. Bugün bu insanları hor görmek veya ülkelerindeki savaş devam ettiği halde ‘ülkelerine gitsinler’ demek doğru olmayan bir yaklaşımdır. Bu insanlar bir zulümden kaçıp geldiler. Hatta ilk sıralarda yardım götürdüğümüzde bu insanlar yardım almaktan korkuyordu. Böylesine sindirilmiş bir mazlum millete nasıl sahip çıkmayalım.”şeklinde konuştu.

“Kendimizi onların yerine koyup bu insanlara o şekilde yaklaşalım”
Günlük olarak Suriyeli mültecilere yemek dağıtımı yapan Uşşaki Vakfı Müdürü Ömer Yetişkin ise, “Merhamet sahibi olan şehrimiz daima mazlumlara sahip çıkmıştır. Bizler de ilk günden bu yana Suriyelilere hep sahip çıktık. Onların sofralarına sıcak bir yemek götürmeleri için günlük olarak 260 aileye yemek dağıtıyoruz. Bunun yanında giyim yardımları da yapıyoruz. Evet, kendimizi onların yerine koyalım. Bu insanlara o şekilde yaklaşalım.”şeklinde konuştu.

Yapılan hiçbir zulmü doğru bulmadıklarını ifade eden Yetişkin,“Gaziantep’te yaşanan olaylara bizler pek fazla aldırmadan kardeşlerimize yardım etmeye devam ettik. Çünkü yapılanlar yanlıştır. Kabul etmediğimiz gibi bu tür çirkin faaliyetlerde bulunanları da kınıyoruz. Yapılan hiçbir zulmü doğru bulmuyoruz. Allah (cc) zulmü kendisine haram kıldığı gibi insanlar arasında da zulmü haram kılmıştır. Unutmayalım Antep daha önce Halep’in bir kazasıydı. Suriyeli kardeşlerimizin dualarını alalım.”ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir