• DOLAR 32.569
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2431.86
  • ...
`Savcılar Bizi Kaale Almıyorlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mavi Marmara mağdurlarının avukatlarından Ramazan Arıtürk, ellerindeki tüm belge ve bilgileri verdikleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmayı savsaklamasından şikayetçi.

Vicdanlı İsrailliler tarafından kendilerine ulaştırıldığını söylediği, Mavi Marmara baskınına katılan İsrail askerlerinin bilgi ve belgelerini, İstanbul Savcılığı’na veren avukat Ramazan Arıtürk, tüm buna rağmen savcılığın hiçbir şey yapmadığını, bunu itiraf da ettiğini belirterek, ‘Mavi Marmara mağdurları bu savcıların görevden alınması için HSYK’ya başvuracak’ dedi.

Dünya Bülteni’ne özel açıklamalar yapan avukat Ramazan Arıtürk, kendilerinin ellerindeki bilgileri aynı zamanda Fransa , İngiltere, İspanya, İtalya, Belçika ve İspanya’ya verdiklerini de belirterek, bu ülkelerdeki soruşturmalardan umutlu olduğunu kaydetti. Avukat Arıtürk, hem bu ülkelerde, hem de Furkan Doğan’ın vatandaşı olduğu ABD’de bakanlık yetkilileri ile yapılan görüşmelerde, ‘Biz soruşturuyoruz ama sizin ülkenizde ne oldu, ne yapıldı’ sorularına muhatap kaldığını özellikle vurgulayarak şunları söyledi:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavçcılığı’nda görünmeyen bir el, bu soruşturmayı durdurmaya çalışıyor, işlem yapmak yerine sürekli zaman kazanmaya çalışıyor. Geçen gün Sabah gazetesine konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı yardımcılarından biri, ‘Biz şu ana kadar bir şey yapmadık’ dedi. Bu bir itiraftır.”

Yarın Mavi Marmara mağdurlarının, soruşturmayı engelleyen savcıları HSYK’ya şikayet edeceğini anlatan Arıtürk, ‘Bunların görevden alınmasını istiyorlar’ ifadesini kullandı.

Avukat Arıtürk, elde ettikleri İsrail askerlerinin isimlerinin gerçek olduğunu, her birinin bu baskına katılanlardan olduğunu da vurgulayarak, “İsrail hükümeti önce bu askerlerinin baskından çok önce emekli olduğunu söyledi, sonra bazılarının olabileceğini söyledi. İsrail hükümeti kafa karıştırmak için bir karşı istihbarat operasyonu yapmaya çalışıyor. Ama biz bu bilgilerin doğruluğunda ısrarcıyız, bunu şu anda kamuoyuna açıklamadığımız başka belgelerle de ispatlayabiliyoruz” diye konuştu.

Avukat Ramazan Arıtürk, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bir an önce bu İsrailli askerler için yakalama kararı çıkartmasını da istedi.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir