• DOLAR 32.604
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2488.601
  • ...
SON DAKİKA
Yaz aylarında göz kuruluğuna dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnak Devlet Hastanesinde görevli Göz Hastalıkları uzmanı Op. Dr. Emine Kaya, normal şartlarda zararsız olan ev tozu, polen ya da tüy gibi maddelerin bazı bünyelerde reaksiyon geliştirerek göz alerjisine neden olabileceğini söyledi.

Göz alerjilerinin tedavisinin büyük bir titizlilikle gerçekleştirilmesinin sağlık açısından büyük bir önem taşıdığını ifade eden Kaya, “Polenler, küfler, tozlar ve tüy gibi materyaller havadan gelen alerjenler olarak sayılmaktadır. Böylelikle vücudumuzda hava yolu ile kolaylıkla giriş yapabiliyor. Aslında zararlı olmayan bu maddeler yabancı olarak algılanarak bir tepkiyle karşılaşıyorlar. Böylelikle alerjik reaksiyon dediğimiz tablo ile karşı karşıya kalınıyor. Alerjik reaksiyon hiçte masum olmayan ve kontrol altına alınmazsa ölümcül tablolarla sonuçlanabilen bir rahatsızlıktır.” dedi.

“Yaz aylarında göz çabuk kurur”

Göz kuruluğu konusunda da uyarılarda bulunan Kaya, “Eğer sıcak ve soğuk bir ortamdaysanız gözyaşının bir kısmı uçup gider. Özellikle sıcak havalarda çok çabuk buharlaşır ve dolayısıyla göz çok çabuk kurur. Yani göz kuruluğu yaz aylarıyla ilişkilidir. Göz hastalıklarına yakalanmamak için havanın direk karşıdan göze doğru vurması engellenmeli, suni gözyaşları kullanılmalı, bir de kapalı alanlarda bulunuluyorsa o ortamı nemlendirmek gerekir. Çünkü nemli ortamlarda kuru göz problemleri azalıyor” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir