• DOLAR 32.575
  • EURO 35.017
  • ALTIN 2430.659
  • ...
Tarla İçinde Geçen Kanalizasyon Köy Sağlığını Tehdit Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın Ergani ilçesinde toprak reformu çalışmaları kapsamında yapılan altı yapı çalışmalarında arazisinin üzerinde kanalizasyon geçen arazi sahibi Osman Aslan, "Bu durumda ben çok mağdur oldum, çünkü arazim ekili olup ekinlerim zarar görmektedir" diyerek yetkililerden bir an önce çözüm getirilmesini istedi. Tarım Reformu Genel müdürlüğünce merkeze bağlı köylere yönelik tapulaştırma çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda yapılan alt yapı çalışmalarının ardından Azıklı köyünün kanalizasyon tasfiyesi Bereketli köyü Uzunağaç mezrasında Aslan`a ait arazinin ortasından geçen dere yatağına dökülmeye başlamasından dolayı, çok mağdur olduğunu söyledi.

Kanalizasyon Ekinlerime Çok Zarar Veriyor
Arazi sahibi Aslan;" Toprak reformu çalışmalarından dolayı, arazimin üzerinde kanalizasyon çalışması yapılmış bu nedenle arazime verilen zarar ve yapılan çalışma ile ilgili tehlike arz eden hususların bir an önce giderilmesini istiyorum. Azıklı Köyü`ne kanalizasyon suyu taşıma suretiyle, bana ait pamuk ekili arazilerimin içinde girmekte ve ekinlerime zarar vermektedir. Bu durumda ben mağdur oldum, çünkü arazim ekili olup, ekinlerim zarar görmektedir. Bunun için acilen önlem alınması gerekir." dedi.

Kanalizasyon Halkın Sağlığını Tehdit Ediyor
Kış aylarında daha fazla zarar görme durumunun olacağını vurgulayan Aslan, "Daha önce dikmiş olduğum 250 ağaç bu nedenden dolayı kökleri çürüdü ve ağaçlar kurudu. Birikmiş olan kanalizasyon suyu çevrede oturmakta olan köy halkı için tehlike arz etmektedir. Çocukların ve yetişkinlerin hastalanmaması ve hatta biriken su bataklık oluşturduğu için boğulma tehlikesi de arz etmektedir." ifadelerini kaydetti.

Kaymakamlığa konuyla ilgili yaptığı başvurudan yeterli sonuç alamadığının altını çizen Aslan, "Tehlike arz eden ve arazime zarar veren Azıklı Köyü kanalizasyon suyunun tahliyesi için gerekli olan tüm tedbirlerin acilen alınmasını ve bu sorunun çözümü için yetkilileri göreve davet ediyorum." diyerek sözlerini bitirdi.
Osman İçli- İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir