• DOLAR 32.336
  • EURO 35.16
  • ALTIN 2306.15
  • ...
SON DAKİKA
Şırnak Hastanesinde ameliyat yapılmıyor iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Şırnaklı vatandaşlar, Şırnak Devlet Hastanesinde hastalarının ‘Doktor yok, ameliyathanede tadilat var’ şeklindeki çeşitli bahanelerle ameliyat edilmeyerek çevre illerdeki hastanelere sevk edildiğini iddia ettiler.

Konuyla ilgili İLKHA’yı arayarak şikâyetlerini dile getiren Şırnaklı vatandaşlar, yetkililerin konuyu biran önce çözüme kavuşturmasını istediler.

Vatandaşlar sürekli yapılan sevklerden rahatsız
Şırnak Devlet Hastanesine hasta kızını getirdiğini söyleyen Huri Encü, “Burada yeteri kadar doktor olmadığı gerekçesiyle bizi başka yere sevk ediyorlar. Bence bu durum Şırnak açısından utanç vericidir. Benim kızım sabahtan beri doktor kuyruğundadır. Sabahın 7’sinden beri buradayız ve sıra bize gelir mi gelmez mi oda belli değil. Kocaman ilde sadece bir kadın doğum doktoru var. “tepkisini dile getirdi.

Şırnak’ta branş doktorların eksikliği olduğunu öne süren Babir Ayan da, “Şırnak’ta çok sayıda hormanal hasta var ve Endokrinoloji doktoru Şırnak’ta 2 ay kalmıyor nedense ya tayini çıkıyor yada geçici görevle geliyor. Türkiye’de önemli açıdan sağlık reformlarının yapıldığı söyleniyor ama Şırnak’ta bunun olmadığını görüyoruz”. diyerek tepki gösterdi.

Geçen hafta Beytüşebap’ta meydana gelen trafik kazası sonrası kazazede akrabasının Şırnak Devlet Hastanesine kaldırıldığını söyleyen Hazım Ataman, hastasının burada ameliyat olamadığı için Batman’a sevk edildiğini söyledi.


Yapılan sevklerle ilgili kendisiyle görüştüğümüz Şırnak Devlet Hastanesi Müdürü Sami Zeyrek, vatandaşların söyledikleri kısmen haklılık payının olduğunu fakat bazı iddiaların abartıldığını söyledi.

“Görev süreleri az kalan doktorlar izinde”
Hastanelerinde kontenjanlı 3 kadın doğum uzmanının bulunduğunu belirten Zeyrek, 2 doktorun görev sürelerinin bitimine yakın tarihte izin alarak gelmediği için bu süreçte kontenjan boşalamadığından atama yapılmadığını kaydetti.

Zeyrek, söz konusu iddialara şöyle cevap verdi: “ Vatandaşlarımız şikayetlerini size dile getirmişlerdir fakat söylenildiği gibi bir aydır ameliyat yapılmaması diye bir şey söz konusu değildir. Sadece 4 gün ameliyathanenin bir bölümünde bir cihazımızda sorun yaşandı ama giderildi şuan herhangi bir sorun yok. Diğer şikâyetler ise her hastanede olduğu gibi bizim de eksik doktorlarımız ve hastalara yetemediğimiz branşlarımız olabilir ama buda geçici bir süreçtir. Yakında Kadın Doğum Hastanemiz olduğunda bu şikayetlerin hepsi ortadan kalkacaktır.” (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir