• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

VAN - Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunun, yaptığı müracaatlar sonucunda, Devlet Demir Yolları (DDY) yetkilileri tarafından, tren raylarının döşenmesi üzerine Van OSB yerleşkesi içerisinde lojistik kent kuruldu.


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Çok, “Serhat şehri Van ilimizin tarihi dokusu ve tarihi yapısı ile meşhur olduğunu çok iyi biliyoruz. İlimizin bulunduğu coğrafi konumu birçok ülkenin iştahını kabartıyor. Her sanayicinin hayalinde Van'da yatırım yapmak vardır. Çünkü Van'ın bulunduğu konum çok farklıdır. İnşallah lojistik kent projemiz faaliyete başladığı gün, ticari ve sanayi yönüyle çok daha ileriye taşınacaktır.” dedi.

“Van’da işsizlik büyük oranda azalacaktır”
Lojistik Kent’in Van’a sağlayacağı katkılar hakkında bilgiler veren Başkan Çok, lojistik kentin işsizliği büyük ölçüde etkileyeceğini belirterek, “Lojistik kent sayesinde, antrepolar kurulacak, sanayici Avrupa'dan getirdiği ürünü ilimizde depolama sistemiyle, istediği kadar burada bekletebilecek. Van ilimiz, Avrupa, Asya ve Ortadoğu ülkeleri arasında köprü görevini görecek. Van'da depolanan ürünler, Devlet Demir Yolları marifeti ile Van’a ulaşacak buradan da, karayolları marifeti ile bütün dünyaya dağıtımı yapılacaktır. Daha önce yurt dışında gelen ürünler Karadeniz üzerinden Trabzon'da depolama sistemi yapılıyordu. Bundan böyle Trabzon ile birlikte Van ilimizde de depolanabilecektir. Avrupa'dan gelen ürünler, Van üzerinden Ortadoğu ülkelerine dağıtımı yapılacaktır. Böylelikle ümit ediyoruz, ilimizde büyük oranda işsizlik azalacaktır. Güçlü yatırımcılar ilimize geldiği takdirde, ilimizde işsizlik diye bir şey kalmayacaktır. Bu proje ile Van OSB Türkiye'nin en iyi OSB'leri arasında ki yerini alacaktır.” şeklinde konuştu.

“Amacımız Van'ı ekonomik anlamda çok güçlü hale getirmek”
Van’da huzur ve güven olduğu sürece bölgenin en cazip kenti olacağını söyleyen Çok, “Bunu da, unutmamak lazım, en önemli konu huzur ve güvendir. İlimizde huzur ve güven olduğu sürece inşallah, ilimiz bölgenin en cazip kenti olacaktır. İstiyoruz ki, çözüm süreci başarıya ulaşsın. Çözüm sürecinin başarıya ulaşması halinde, ilimiz her alanda büyük ivme kazanacaktır. Amacımız Van'ı ekonomik anlamda çok güçlü hale getirmek.” ifadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)