• DOLAR 32.593
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2496.075
  • ...
KABD uçuşlar için destek bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Dernek adına açıklama yapan Kuzey Almanya Bingöllüler Derneği Başkanı Ramazan Çıkaray, “Konuyla yakından ilgilenenler ya da en azından haberi olanlar bilirler ki çalışmalarımız aylar öncesinden başladı. Amacımız özellikle gurbetten sılaya yapılan yolculuklarda sıkıntılar yaşayıp zorluklarla karşılaşan hemşehrilerimizin daha rahat ve huzurlu bir şekilde yolculuk yapıp sevdiklerine kavuşabilmeleri olduğu kadar, memleketimizin kalkınmasına büyük fayda sağlayacak böyle önemli bir çalışmayı hepimize, memleketimize kazandırabilmektir. Bunun için ne gerekiyorsa yapmaktayız ve yapacağız.” dedi.

“Her kesimden destek bekliyoruz”

Konu hakkında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a bir dosya sunduklarını belirten Çıkaray, “Sayın bakandan sonra da Bingöl Milletvekili İdris Baluken’e de konuyla ilgili bir dosya sunduk. Yanı sıra zaman zaman yerel basın aracılığıyla konuyu dillendirmekteyiz. Belirttiğim gibi ne gerekiyorsa yapmaktayız ancak konu hemşehrilerimizi ilgilendirdiği kadar memleketimizin kalkınmasını da yakından ilgilendirdiği için her kesimden destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Çalışmaların hızlandırılmasını rica ediyoruz”

Basın, sivil toplum örgütleri ve Bingöl halkından duyarlılık beklediklerini vurgulayan Çıkaray, “Yetkililerce konunun ciddi şekilde ele alınıp çalışmaların hızlandırılmasını sağlayacak şekilde dillendirmelerini rica ediyoruz. Bizler buradan hemşehrilerimizi ve memleketimizi düşündüğümüz kadar, memleketimiz ve halkımız için elimizden geleni yaptığımız kadar, oradaki insanlarımızda bizleri düşünüp yanımızda olsunlar. Bu konuda bize destek versinler." dedi. (Enis Ağırbaş – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir