• DOLAR 32.379
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2325.951
  • ...
Minik hafız adayları eğitimlerine başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Şimdilik toplam 12 öğrencinin eğitim gördüğü kursta yatılı olarak kalan çocuklar, Kuran-ı Kerim’in yanı sıra tecvid, ezber ve dini bilgiler eğitimi de alıyor.

Çukurova Müftüsü Abdullah Demir, hafız adaylarının eğitimleri için ellerinden gelen desteği, sağlayacaklarını belirterek, “Minik hafız adaylarının aramıza katılmasıyla birlikte H.Hüseyin Bilen Kuran Kursu bizler için apayrı bir önem taşımaya başladı. Bu küçük yaşında ailesinden ayrılarak Kur’an’ı Kerim’i öğrenmeye ve ezberlemeye çalışan kızlarımızla yakından ilgileniyoruz.” dedi.

H.Hüseyin Bilen Kur’an Kursu yöneticisi Keziban Tuykun, Kuran kursunda ilk kez böyle bir hizmet verdikleri için heyecanlandıklarını söyledi.

“Çocukların eğitimi ve gelişimi üzerine eğitim almış görevlilerimizle, tamamen çocuklarımıza Kuran-ı Kerim’i ve dinimizi sevdirmeye yönelik bir eğitim anlayışıyla hizmet vermeye çalışıyoruz” diyen Tuykun, “Çocukların ruh haline göre derslerimizi şekillendiriyoruz. Bazen dersleri oyunlar eşliğinde eğlenceli bir hale getiriyoruz. Şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadık. İnşallah ilk minik hafızlarımızı bu yılın sonunda mezun etmek istiyoruz.” şeklinde konuştu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir