• DOLAR 32.547
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2441.096
  • ...
Yoldaki esrarengiz güç görenleri hayrete düşürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş Merkez Aydıngün köyü ile Bakırcılar köyü arasından geçen yoldaki eğime rağmen araçların yokuş yukarı gitmesi görenleri şaşkına çeviriyor. Yoldaki esrarengiz olayın sırrı ise yıllardır çözülemiyor.

İki köy arasında, çekim gücünün olduğu noktada araçlarının motorunu durduran sürücüler, yaklaşık olarak 200 metrelik yokuşu ancak bu şekilde çıkabiliyor. Yoldaki yüzde 10 ile 15 arasındaki eğim araçların yokuş yukarı çıkmasına engel olamıyor.

Yokuşun başında motorları durdurulan araçlar yokuş yukarı yavaş yavaş çıkmaya başlıyor. Olayı ilk kez görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, bu duruma yıllardır şahitlik eden köylüler ise duruma alıştıklarını söylüyor.

Bakırcılar köyünden olan Erdal Güven yolun yıllardan beri bu şekilde olduğunu belirterek; “Büyüklerimiz yolda bir çekim nedeniyle araçların yokuş yukarı gittiğini söylüyorlar. Yolun denemesini birçok kez yaptık. Traktörler ve iki römorku ile burada aynı olayı yaşadık. Traktörümüzün motorunu durdurduk. Traktörümüz yokuşa rağmen iki yüz metre, hiçbir güç harcamadan, tepeye doğru hareket etti. Bizler de bu olayın nedenini merak ediyoruz" dediler.

Öte yandan, geçmişte yapılan araştırmalar sonucu, bölgede çekim gücünün olduğu belirtilen bir madenin olduğu da edinilen bilgiler arasında. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir