• DOLAR 32.603
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2498.603
  • ...
STK'lar Gaziantep'teki provokatif eylemeleri kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep'te 21 STK'dan oluşan Gönüllü Kuruluşlar Platformu, son günlerde Gaziantep’te Suriyelileri hedef alan saldırı ve provokasyonları kınadı.

Yeşilsu Parkı'nda düzenlenen “Ensar ve kardeşlik” adlı kitlesel basın açıklamasını okuyan Gaziantep İmam Hatip Liseliler Derneği(GAİM) Başkanı İsmail Bozo, “Kardeşliğin bedel istediğini bilen Ensar Ruhunu özümseyen STK’lar olarak her zaman mazlumun yanında yer almak için buradayız” dedi.

“Linç kampanyası Gazianteplileri derinden üzmüştür”
“Düne kadar hiç bir şey yokken Gaziantep’te bir anda başlayan provokatif linç kampanyası biz Gazianteplileri derinden üzmüştür” diyen Bozo, “Öncelikle şu bilinmelidir ki Suriyeli kardeşlerimiz, savaşın acımasız şartlarından kaçarak ülkelerini, evlerini ve sevdiklerinin bir bölümünü geride bırakarak kardeş bildikleri Türkiye’ye sığınmak zorunda kalmışlardır. Hepimizin şahit olduğu üzere Gaziantep’te yaklaşık on gündür Suriyeli sığınmacı mazlum kardeşlerimize yönelik gizli bir el ya da eller tarafından büyük bir linç kampanyası başlatılmıştır.”diye konuştu.


Bozo açıklamasını şöyle sürdürdü: “Halkımız arasında bu olayları suiistimal eden fırsatçılar da vardır. Bu fırsatçılar ülkemize sığınan Suriyeli kardeşlerimizi çok düşük ücretle çalıştırarak iç huzurumuzu bozmuşlardır. Bir de bu yerli fırsatçıların yanında uluslararası fırsatçılarda Gezi Olayları’nda yaşandığı gibi Suriyeli kardeşlerimizi bahane ederek ülkemizi zayıflatma çabaları içine girmişlerdir. Sivil toplum kuruluşları olarak bu tür tezgâhların farkında olduğumuz bilinmelidir.”şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşları olarak Gaziantep’te yaşanan olayları şiddetle kınadıklarını belirten Bozo, “Bu olaylar karşısında herkesin duyarlı davranmasını rica ediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Kimsenin kimseyi cezalandırma yetkisi yoktur. Bir suç işleyen varsa yargı karşısında gereken yapılmalıdır”dedi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir